Ceuta

Els atemptats d'Al-Qaeda a l'Iraq, Algèria i el Marroc encenen les alarmes a Ceuta i Melilla

Al-Qaeda s'ha proposat sembrar el pànic un altre cop. Els últims dies n'han tingut mostres a l'Iraq, amb un atemptat al Parlament, a Casablanca i a Alger. Tot plegat fa extremar les alertes, també al govern espanyol. Després d'aquests atacs al Marroc i Algèria s'han reforçat els controls de seguretat a Ceuta i Melilla ampliant els controls als punts fronterers i treballant braç a braç amb la policia marroquina per lluitar contra Al-Qaeda. Els atacs a l'Iraq, el Marroc i Algèria duen l'empremta d'aquesta organització que, a més, se n'ha atribuït l'autoria. Tot i que l'alarma ha arribat a Espanya, el govern assegura que no s'ha abaixat mai la guàrdia.

Actualitzat

El delegat del govern a Ceuta, Jenaro García-Arreciado, ha confirmat que el Ministeri de l'Interior ha ampliat les brigades d'estrangeria als punts fronterers i s'ha intensificat la col·laboració amb la policia marroquina per lluitar contra el terrorisme d'Al-Qaeda. També s'han "potenciat" les activitats d'investigació i intel·ligència de la Policia Nacional. Tot i això, García-Arreciado ha insistit que mai s'ha abaixat la guàrdia. Mentrestant, la policia marroquina continua la persecució de terroristes a Casablanca.

La policia té completament bloquejat el barri de Casablanca, on han actuat els terroristes en els últims dies, perquè se sospita que encara hi ha més activistes preparats per fer atemptats. La tensió és molt alta i fa irrespirable la vida quotidiana dels veïns.

Les forces auxiliars i els antiavalots, finalment, han fet acte de presència a la zona dels atemptats suïcides. Després que el cordó policial va ser desbordat constantment fins ahir, la policia ha decidit blindar la zona. La policia científica busca més explosius i no es descarten més detencions. Comerços tancats i vivendes buides, els veïns no hi dormen, però durant el dia poden estar a casa.

Aquest dijous a la tarda, la policia va detenir dos sospitosos al barri d'Al-Fida, un ja ha estat alliberat i l'altre segueix sent interrogat, ja que va ser descobert per un veí, que el va trobar sota el llit de casa seva i el va amenaçar que s'immolaria, però no duia explosius.

Al barri d'Al-Fida, després de tres dies de tensió i confusió entre la població i els agents de policia, la zona dels atemptats suïcides està presa per les forces de seguretat. Els veïns només esperen que aquest malson s'acabi al més aviat possible.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut