El detingut amenaçava de provocar una matança entre el col·lectiu gai com la del club Pulse d'Orlando
Mataró

Detingut a Mataró un home que amenaçava amb una matança semblant a la d'Orlando

Havia publicat més d'una trentena de vídeos a YouTube amb amenaces al col·lectiu LGTB

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut a Mataró un home de 36 anys que amenaçava de fer a Barcelona una matança com la que hi va haver el mes de juny a la discoteca Pulse a Orlando, als Estats Units.

L'home, que tenia una pistola de fogueig a casa seva, havia fet diverses gravacions en què animava a disparar contra persones homosexuals i les havia penjat a les xarxes socials. En només un mes va arribar a publicar 31 vídeos al seu canal de YouTube on se'l pot veure, per exemple, dient que vol aprofitar el Circuit Festival de Barcelona que es fa el mes d'agost per provocar una massacre contra gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.

Segons ha informat la policia, la denúncia de diversos usuaris de les xarxes alertant dels missatges homòfobs han permès la localització i detenció de l'autor dels vídeos. 

El detingut té antecendents per maltractaments i lesions, i també una ordre de cerca i captura emesa per un jutjat de Barcelona, a més d'una prohibició expressa de tenir llicència d'armes. 

Per aquests fets, el detingut pot enfrontar-se a una pena de presó que pot anar d'un a quatre anys, i a una multa de fins a 30.000 euros per infracció de la llei de seguretat ciutadana. 

Anar al contingut