Detenen una dona a Dubai per dir-li "cavall" a Facebook a la dona del seu exmarit (Reuters)
Detenen una dona a Dubai per dir-li "cavall" a Facebook a la dona del seu exmarit (Reuters)

Detinguda a Dubai per haver dit "cavall" a la dona del seu exmarit el 2016 a Facebook

Segons la legislació dels Emirats Àrabs, difamar per internet està penat amb fins dos anys de presó o una multa de 50.000 lliures

Una dona britànica ha estat detinguda a Dubai, als Emirats Àrabs Units, per haver dit "cavall" a la dona del seu exmarit a la xarxa social Facebook.

Laleh Shahravesh, de 55 anys, va ser retinguda a Dubai el 10 de març passat. Havia viatjat al país àrab per assistir al funeral del seu exmarit, de nacionalitat portuguesa, amb qui va estar casada 18 anys i amb qui té una filla en comú.

Els comentaris a Facebook són de l'any 2016 quan, mentre el seu marit seguia als Emirats, va rebre els papers del divorci i va descobrir en aquesta xarxa social la nova parella del pare de la seva filla.

Quan se'n va assabentar, Laleh va escriure en el mur del seu marit:

"Em vas deixar per aquest cavall. T'has casat amb un cavall, idiota."


Segons la legislació del país àrab, difamar per internet està penat amb fins a dos anys de presó o una multa de 50.000 lliures (58.000 euros, aproximadament).

El ministre britànic d'Afers Exteriors, Jeremy Hunt, està seguint la situació i està en contacte amb les autoritats dels Emirats amb l'objectiu de posar en llibertat Shahravesh. Ha expressat en una reunió amb líders europeus a Luxemburg la "preocupació" del govern per la situació.

"Els nostres diplomàtics als Emirats tenen una gran experiència bregant amb aquest tipus de casos, com el de Matthew Hedges, per la qual cosa està rebent el millor servei possible."


Matthew Hedges va ser condemnat a cadena perpètua als Emirats per suposat espionatge, i el van indultar el novembre passat.

Tot i que Shahravesh va escriure aquests comentaris des de Londres, la dona del seu exmarit ho va denunciar a Dubai.

 

La filla demana per carta la llibertat de la seva mare

La filla de la detinguda ha enviat aquest dilluns una carta al primer ministre dels Emirats Àrabs, Mohamed bin Rashid Al Maktum, on suplicava que li tornés el passaport confiscat a la seva mare i que la deixés tornar a casa.

"No puc expressar la por que vaig sentir, sobretot havent perdut el meu pare només una setmana abans, havent-me de preocupar per no perdre també la meva mare."


La noia ha relatat com van ser retingudes quan van arribar a l'aeroport internacional de Dubai per assistir al funeral del seu pare, i com la seva mare "no va tenir cap altra opció" que signar un document que no entenia, pressionada pels crits de la policia.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió FacebookXarxes socials
Anar al contingut