El moment de la detenció del tresorer del Partit dels Treballadors (Reuters)
El moment de la detenció del tresorer del Partit dels Treballadors (Reuters)
Rio de Janeiro

Detenen el tresorer del partit que governa al Brasil per corrupció

A Joao Vaccari l'acusen de desviar diners de la petrolera estatal Petrobras a les arques del Partit dels Treballadors, la formació de la presidenta, Dilma Roussef

RedaccióActualitzat

L'escàndol Petrobras esquitxa el govern del Brasil. Aquesta matinada han detingut Joao Vaccari, tresorer del Partit dels Treballadors (PT), la formació de la presidenta Dilma Rousseff. Se l'acusa de participar en la xarxa de corrupció que envoltava la petrolera i en què suposadament s'adjudicaven contractes a constructores a canvi de donacions al partit del govern. El tresorer, també acusat de blanquejar capitals, ha estat detingut quan sortia a córrer i no ha oposat resistència. Almenys 48 polítics estan sent investigats per la seva possible vinculació amb l'escàndol.

Després de la detenció, el Partit dels Treballadors ha anunciat en un comunicat que Vaccari ha decidit deixar el càrrec de tresorer. El partit diu que "repudia" la decisió del jutge Sérgio Moro d'enviar Vaccari a la presó perquè considera que no està gens justificada. El PT assenyala que el fins ara tresorer sempre havia mostrat la seva disposició a prestar declaració.

Anar al contingut