Detenen dos homes per estafar un mossèn d'Igualada amb la restauració d'objectes religiosos

Detenen dos homes per estafar un mossèn d'Igualada amb la restauració d'objectes religiosos

Detenen dos homes per estafar un mossèn d'Igualada amb la restauració d'objectes religiosos

El mossèn de la Sagrada Família d'Igualada amb una agent dels Mossos i els objectes religiosos. 15 de febrer de 2018. (Horitzontal)

El mossèn de la Sagrada Família d'Igualada amb una agent dels Mossos i els objectes religiosos. 15 de febrer de 2018. (Horitzontal)

ACN Igualada.-Els Mossos d'Esquadra van detenir el 9 de febrer dos homes com a presumptes autors d'un delicte d'estafa en grau de temptativa. El mossèn de la Parròquia de la Sagrada Família d'Igualada va informar als agents que podia ser víctima d'una estafa. Segons va relatar, deu dies abans dues persones el van visitar a la parròquia i es van presentar com a restauradors d'objectes religiosos. El mossèn va fer-los confiança i els hi va fer entrega de dues creus, un faristol, un sagrari, dos canelobres, un hisop i un encenser. El 8 de febrer els homes es van posar en contacte amb el capellà per informar-lo que el cost de la restauració era de 18.000 euros i que l'endemà li farien l'entrega. Els Mossos van muntar un dispositiu per contactar amb ells i, després de diverses gestions per esclarir els fets, van confirmar que volien estafar el mossèn, ja que li volien cobrar 18.000 euros per la restauració de tots els objectes, que no valia més de 1.500 euros.

Segons el relat policial, els dos homes detinguts, de 43 i 17 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), van mostrar diverses cartes de recomanació d'altres capellans al mossèn i li van restaurar un calze gratuïtament com a mostra del seu treball. Aquest fet li va donar confiança i, per aquest motiu, va encarregar-los la restauració. A més, va pactar amb ells que abans de fer qualsevol restauració li farien arribar un pressupost.Finalment, el dia 8 de febrer els dos homes es van posar en contacte amb el capellà per informar-lo que l'endemà, pels volts de la una del migdia, li farien entrega dels objectes restaurats i que el seu cost era de 18.000 euros. Per aquest motiu, el dia de l'entrega del material els Mossos van iniciar un dispositiu d'espera però quan anaven a contactar amb el mossèn, els dos homes van tenir una avaria amb el seu cotxe a l'autovia A-2. Els agents es van adreçar fins el lloc i, un cop allà, van parlar amb els dos homes els quals van confirmar que portaven diversos objectes al mossèn de la Parròquia Sagrada Família d'Igualada. Els mossos van demanar-los que els acompanyessin fins a la comissaria per tal d'esclarir els fets. Després de diverses gestions van confirmar que els dos homes intentaven estafar al mossèn, ja que li volien cobrar 18.000 euros per la restauració de tots aquells objectes, que no valia més de 1.500 euros. Per aquest motiu, els dos homes van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte d'estafa en grau de temptativa. El detingut major d'edat va passar el dia 10 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada. Per altra banda, el menor va quedar a disposició de Fiscalia de Menors.