Destrosses en un guarniment de les Festes de Gràcia al crit d'"Això és racisme!"
Guarniment a la plaça del Nord
Barcelona

Destrosses en un guarniment de les Festes de Gràcia al crit d'"Això és racisme"

La decoració de la plaça del Nord representa una reserva índia de l'Amèrica del Nord

RedaccióActualitzat

Amb el crit d'"Això és racisme!", una vintena de persones han fet malbé aquest dijous a la nit una part de la decoració de la plaça del Nord, al barri de Gràcia de Barcelona, en el primer any que els veïns guarnien aquest indret.

Mostraven d'aquesta manera el seu rebuig a la temàtica triada per guarnir la plaça: una reserva índia de l'Amèrica del Nord.

 

 

La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Clara Carbonell, assegura que mai han volgut ferir la sensibilitat de ningú i que el que pretenien era descobrir nous mons i reflectir la diversitat del planeta.

"No ens entraria mai al cap fer un guarnit que fos ofensiu, per tant, si algú s'ha pogut ofendre, ens disculpem de manera totalment sincera. Però, la manera de resoldre-ho és venir i parlar-ne. No pas destrossar el guarniment. En absolut."

 

 

També asseguren que havien ofert un espai de diàleg i de debat als contraris a la temàtica escollida i que no han obtingut resposta.

Aquest dijous va ser el primer dia de festa major al barri de Gràcia de Barcelona, on s'espera que hi passin uns dos milions de persones fins al 21 d'agost.

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut