Agents dels Mossos han hagut d'intervenir per fer efectiu el desnonament

Desnonament d'una família amb menors en un pis propietat d'Oleguer Pujol

Un ampli desplegament d'agents dels Mossos d'Esquadra ha acabat amb càrregues contra els concentrats

RedaccióActualitzat

Un grup d'unes 150 persones s'han concentrat davant d'un domicili del barri d'Horta-Guinardó de Barcelona per provar d'aturar el desnonament d'una família amb menors a càrrec.

Diverses dotacions de les Àrees Regionals de Recursos Operatius i la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra han fet acte de presència per fer efectiu el desallotjament. Els agents han carregat contra els concentrats, tal com ha recollit Betevé.

L'immoble és propietat d'un dels fills de l'expresident Jordi Pujol, Oleguer Pujol, investigat per operacions immobiliàries efectuades entre els anys 2009 i 2012 que involucraven el gendre de l'exministre Eduardo Zaplana, Luis Iglesias.

Així ho assegura l'Abril, una activista de la Xarxa d'Habitatge d'Horta-Guinardó, i ho confirma Betevé.

Lloguer social fallit

La negociació per concedir un lloguer social als inquilins de l'immoble es trobaria prou avançada el juliol passat, segons informa La Directa.

Un dels habitants del pis hauria trobat una feina fent tasques de neteja, que amb les ajudes de la Borsa d'Habitatge de Lloguer de l'Ajuntament de Barcelona li permetria arribar als 750 euros mensuals.

Habitatge va assegurar el juliol a la família que es vol desnonar que la primera setmana de setembre firmarien un nou contracte amb la propietat, però l'endemà els informaven que les negociacions s'havien trencat. La Xarxa d'Habitatge d'Horta-Guinardó denuncia falta de transparència en les converses.

Fonts citades per La Directa del despatx d'advocats d'Oleguer Pujol haurien negat l'existència de cap preacord. Com que és objecte d'un procediment judicial, Pujol no pot ser beneficiari d'ajudes públiques com les que ofereix la Borsa d'Habitatge.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut