Per accedir a les plantes, calia caminar més d'una hora
Per accedir a les plantes, calia caminar més d'una hora (Mossos d'Esquadra)

Desmantellen una plantació de marihuana en un bosc de difícil accés al pantà de Susqueda

Els detinguts, dos homes de 23 i 25 anys, estaven en dues tendes de campanya al costat de la plantació, a la qual només s'hi podia accedir a peu

RedaccióActualitzat

Els Mossos han detingut dos homes de 23 i 25 anys que tenien una plantació de marihuana amagada al pantà de Susqueda, a la Selva. En concret, han intervingut 962 plantes.

Els dos homes havien tallat  arbres i havien col·locat els troncs al voltant dels camps per dificultar la visió i l'accés al cultiu de droga, que era en una zona de molt desnivell i per accedir-hi calia fer més d'una hora a peu.

Els traficants aprofitaven la dificultat per accedir a la zona i plantaven la marihuana en unes feixes de la muntanya que baixa al pantà. Així podien fer, segons els Mossos, més d'una collita a l'any.

La investigació dels Mossos d'Esquadra va començar el mes de juny, quan van saber que hi havia aquesta plantació oculta en una zona boscosa del torrent Major, a tocar del pantà. 

Dijous passat es va desmantellar el cultiu, al qual no es podia accedir amb vehicles de motor. Per fer-ho, hi van participar agents del Grup Especial d'Intervenció, de la Unitat d'Investigació i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Santa Coloma de Farners i efectius del Cos d'Agents Rurals.

Els detinguts estaven en tendes de campanya
Els detinguts estaven en tendes de campanya (Mossos d'Esquadra)

Els detinguts s'estaven al costat de la plantació en dues tendes de campanya, en un lloc on s'arribava per un corriol amagat. A més, a prop hi havia una zona d'aixopluc amb cuina de gas, menjar, roba i moltes deixalles.

També hi havia tot el material necessari per al cultiu, com ara eines de treball, fertilitzants o safates de plàstic. Destacava l'existència de diverses piscines de rec d'on obtenien l'aigua per regar les plantes mitjançant bombes extractores que funcionaven amb un generador de corrent.

Els detinguts van passar a disposició judicial dissabte. El jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners els va decretar la llibertat amb càrrecs.

ARXIVAT A:
NarcotràficDroguesMarihuanaMossos d'Esquadra
Anar al contingut