Els serveis d'emergència treballant a l'estació de gas de Baumgarten (Efe)
Weiden an der March

Un mort i 18 ferits en una explosió al principal centre de distribució de gas d'Àustria

RedaccióActualitzat

Una explosió a la terminal de gas de Baumgarten, a l'est d'Àustria, a 70 quilòmetres de Viena, ha provocat 1 mort i 18 ferits, segons un portaveu dels Bombers. 

La forta explosió, a la localitat de Weiden an der March, ha tingut lloc a les vuit del matí en una canonada de gas subterrània i ha provocat un incendi en sis edificis, segons ha explicat el portaveu dels Bombers, Franz Resperger, a la televisió pública ORF. L'incendi estaria sota control.

Segons ha explicat Resperger, "l'enorme calor que s'ha generat" en pocs moments ha provocat que "diversos cotxes de l'aparcament s'hagin fos".

La policia té acordonada l'àrea de l'accident, a la qual han acudit diversos equips de bombers, helicòpters mèdics i més d'una desena d'ambulàncies. 

Aquesta terminal és el principal centre de distribució de gas que arriba de Rússia i Noruega a Àustria.

 

La infraestructura es va inaugurar el 1959 i és un dels principals hubs gasístics del centre d'Europa. Està controlada en un 51% pel consorci petrolier austríac OMV, que serveix a Alemanya i al nord d'Itàlia, i té una capacitat de 40.000 milions de metres cúbics. 

Les causes de l'explosió, de moment, es desconeixen.

Anar al contingut