Parada bicing buida
Una estació de Bicing pràcticament buida, a tocar del Palau de la Música coincidint amb els dies de vaga (ACN/Jordi Bataller)

Desconvocada la vaga indefinida del Bicing després de vuit dies

Els treballadors amenacen de reprendre l'aturada si el conveni no se signa abans de finals d'any

Actualitzat

Els sindicats han suspès de manera temporal la vaga indefinida del Bicing, que va començar el 14 de novembre. Així, després de vuit dies d'aturada, el servei es reprendrà aquest dimecres a les set del matí de forma progressiva. 

Els representants dels treballadors han arribat a un preacord amb l'empresa Pedalem, l'adjudicatària del servei, que passa, entre d'altres, per augments salarials i la creació de nous plusos, segons han confirmat al 324.cat fonts de la companyia. 

La suspensió de la vaga, de moment fins a finals d'any, ha estat ratificada per l'assemblea dels treballadors aquest dimarts després que representants de l'empresa i dels empleats hagin fet diverses reunions de mediació els últims dies.

"Posem fi a la precarietat i la desigualtat", ha celebrat a les xarxes socials el sindicat CGT, que havia convocat l'aturada juntament amb CCOO. 

 

Ara, els sindicats reclamen a l'empresa signar el conveni col·lectiu, que hauria de posar negre sobre blanc els acords. Si el nou conveni no es firma abans de finals d'any, amenacen de tornar a fer aturades

En aquest sentit, Pedalem ha explicat que empresa i sindicats estan treballant en un preacord que permeti desbloquejar la signatura del conveni col·lectiu per als pròxims cinc anys. 

La plantilla del Bicing és de 155 persones. La vaga havia provocat aquests dies o bé acumulació de bicicletes en algunes parades o bé que altres no en tinguessin. 

A banda, els últims dies l'empresa havia denunciat actes vandàlics en algunes estacions, que els sindicats han desvinculat de la vaga. 

El Bicing ha registrat un increment de la demanda, de manera que el servei creixerà l'any vinent. Es preveu que estreni un miler de bicicletes elèctriques i 74 noves estacions

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut