Imatge cedida per la Guàrdia Civil amb les armes confiscades. (Foto: ACN)
Imatge cedida per la Guàrdia Civil amb les armes confiscades. (Foto: ACN)
Madrid

Desarticulada una organització dedicada al tràfic d'armes a Barcelona i altres ciutats de l'estat espanyol

Una banda que traficava amb armes ha quedat desmantellada. La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones que operaven a Barcelona i en altres ciutats espanyoles. S'han confiscat 59 armes de foc i més de 15.000 cartutxos.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones que, suposadament, formaven part d'una organització dedicada al tràfic d'armes a tot Espanya. Segons el Ministeri de l'Interior, els agents han confiscat 59 armes de foc, més de 15.000 cartutxos metàl·lics i altres peces per manipular i fabricar aquestes armes.

L'operació policial s'ha fet especialment a Barcelona i als seus voltants, on hi ha hagut cinc escorcolls, quatre d'ells en els domicilis dels detinguts i un en una empresa relacionada amb el grup que era utilitzada com a tapadora per a l'adquisició de les armes. L'organització obtenia de manera irregular armes inutilitzades i s'encarregava de muntar-les amb altres peces. Després, els membres de la banda les distribuïen al mercat negre.

Aquestes armes, que es trobaven en perfecte estat de funcionament, figuraven com a "inutilitzades" en els registres informàtics de la Guàrdia Civil. Els agents van determinar que les armes procedien d'una armeria de Barcelona que el 2009 ja va ser investigada per fets similars. Les investigacions van permetre identificar les persones que, presumptament, integraven aquesta banda.

Entre el material confiscat, hi ha pistoles de diferents marques i calibres, revòlvers, silenciadors i canons nous per a pistola, a més de peces per fabricar armes.
Anar al contingut