Un linx ibèric en llibertat (Wikipèdia)
Un linx ibèric en llibertat (Wikipèdia)

Mor per estrès un exemplar de linx ibèric quan s'evacuava de Doñana per l'incendi

Les flames s'acostaven al centre de cria de linx ibèric del parc i s'ha activat el protocol d'emergència, però no han pogut endur-se tots els animals

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge a la tarda, l'incendi que afecta el parc de Doñana, a Huelva, s'ha acostat al centre de cria de linx ibèric El Acebuche i això ha obligat a activar el protocol d'emergència per reubicar els animals que hi viuen. Un dels linx ha mort quan s'evacuava. Es tracta d'una femella, que ha mort per estrès, segons han informat des del centre.

Ho ha informat el ministeri d'Agricultura, Pesca, Medi Ambient i Alimentació, MAPAMA, que ha detallat que els veterinaris, cuidadors i vigilants que hi treballen han marxat  amb el temps just d'endur-se la majoria de linxs.

14 animals evacuats d'un total de 25

L'evacuació s'ha hagut de fer molt ràpidament, i no han pogut endur-se tots els animals. Segons s'ha informat, dels 25 linxs que hi havia, només han pogut evacuar-ne 14. Els 11 restants estaven en grans espais tancats, i no els han pogut agafar.

Els treballadors del centre han optat per deixar les portes obertes perquè els linxs que hi han quedat puguin escapar si hi arriba el foc. Els altres 14 se'ls han endut a un lloc segur fins que passi el perill.

En aquest centre, que va ser el primer a criar exemplars de linxs ibèrics en captivitat, hi han nascut quatre cries aquesta temporada. Des que el van posar en marxa hi han nascut 128 linxs, dels quals 33 han estat alliberats al parc.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut