Denunciat un campió del món d'aeromodelisme pel polèmic vol d'un dron al Vallès
El dron va interferir en la trajectòria d'un helicòpter policial
Sabadell

Denunciat un campió del món d'aeromodelisme pel polèmic vol d'un dron al Vallès

L'operador del dron es mostra sorprès per la denúncia dels Mossos, i ara podria ser sancionat amb una multa de fins a 225.000 euros

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home per haver fet volar un dron a prop de l'aeroport de Sabadell i interferir en la trajectòria d'un helicòpter policial. El pilot va haver de fer una maniobra per distanciar-se del dron.

Joan Rombaut és esportista d'alt nivell de la Federació Aèria d'Espanya i campió del món d'aeromodelisme, i aquest dijous ha sabut per les xarxes socials que els Mossos l'havien denunciat.

I aquesta és la reacció del Joan: sorpresa.

"Jo estava fent els meus entrenaments al meu club esportiu. I un helicòpter es va acostar, vam baixar d'alçada perquè tenim un observador. Vam aterrar i després els Mossos van aterrar. Per demanar-me la meva documentació i la de l'avió."

Joan Rombaut és esportista d'alt nivell de la Federació Aèria d'Espanya (CCMA)

En Joan assegura que en aquella conversa els agents en cap moment no el van advertir d'una possible denúncia per haver sobrevolat l'alçada permesa de 120 metres.

Els Mossos argumenten que l'helicòpter, que volava cap a Sabadell, va haver de fer una maniobra evasiva.

Aquest vídeo recull els arguments del Joan:


L'Aeroclub de Sant Cugat, on van passar els fets, compta amb tots els permisos vigents expedits pel mateix aeroport de Sabadell.

A l'espera de rebre la comunicació oficial de la denúncia, ja s'han alertat les federacions catalana i espanyola perquè hi intercedeixin.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut