Demanen un protocol per poder veure els fills i filles als partits i entrenaments

Es vol evitar bona part de les situacions que viuen pares i mares en els entrenaments i partits amistosos del cap de setmana, com mirar el partit des del mòbil

Laia Mestre SopeñaActualitzat

Les federacions esportives ultimen un protocol unitari de cara a l'inici de les competicions oficials, que començaran d'aquí dues setmanes. Es vol evitar bona part de les situacions que viuen pares i mares que acompanyen els fills als entrenaments i partits amistosos del cap de setmana.

I és que són molts els clubs que no permeten l'entrada de familiars als camps, en els partits de futbol base. Des de la Federació Catalana de Futbol no ho prohibeixen, i depèn del titular de les instal·lacions esportives deixar-los entrar o no.

I el mateix passa en la resta d'esports de competició.

Però hi ha pares que se les empesquen per poder veure el partit com sigui. També alguns clubs han trobat la manera de retransmetre imatges en directe perquè familiars i seguidors puguin saber com va la cosa a dins.

Al camp municipal de la Verneda, per exemple, hi ha gent enfilada a les escales, a la reixa o dalt dels murs. Són familiars dels jugadors. No poden entrar al camp i volen seguir el partit sigui com sigui.

Hi ha el cas d'un altre equip, al camp de la Terlenka, al Prat, a les instal·lacions, només hi deixen entrar jugadors, entrenadors i àrbitres. Els acompanyants s'han de quedar al carrer i veure el partit a través de la reixa o agafar lloc al bar, que també té limitacions d'aforament.

Iván Gil, pare d'un dels jugadors, explica que tot s'agrupen en un lloc mentre que les grades estan lliures. "Ho veig absurd", exclama.

La Mireia Beneit, mare d'un altre jugador, tampoc veu coherent no poder accedir al camp, però sí a l'interior d'un bar on, per tant, estan sense mascareta.

Als pares els preocupa saber com s'ho faran en els camps on no hi hagi tanca o que estiguin tapiats.

Pares mirant els partits de futbol al mòbil

A les portes del pavelló Josep Mora, de Mataró, hi ha grups de famílies esperant. Tampoc poden entrar, però segueixen els partits de bàsquet en directe des dels telèfons mòbils.

"Pitjor seria no veure'ls", assegura la Yolanda Torres.

En canvi, Gayetà Preja es queixa que veuen els nanos al mòbil com ninonets, i que es veu molt malament.

Amb una càmera al camp, aquesta nova opció ha vingut per quedar-se, com explica Dani Poza, director esportiu de la secció femenina UE Mataró.

"Això es quedarà. Perquè el nostre sistema no ha estat només per salvar l'escull fins que els pares entrin, sinó perquè durant tota la temporada la gent que no vingui al pavelló també pugui seguir-lo."

 

Són molts els clubs que gestionen amb els ajuntaments deixar entrar al camp almenys un acompanyant, com ja passa al Camp de l'Europa. Allà poden entrar dues persones per jugador, després de passar tots els controls.

Jaume Mañosa, coordinador dels equips de futbol 11 del CE Europa, explica que com que l'estadi és gran, tenen espai de sobres i estan a l'aire lliure, tampoc veuen cap motiu per no deixar entrar de forma restringida els acompanyants.

L'Elisabet Fabra diu que no és el mateix anar a un partit en què no hi hagi ningú i en què no hi hagi ambient que anar a un partit amb ambient a les grades. I el Juan José Castillo també assegura que les criatures es motiven més si tenen públic.

L'ambient, doncs, va recuperant a poc a poc espai a les grades.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus EsportsMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut