L'acusat s'enfronta a 6 anys de presó (CCMA)

Demanen 6 anys de presó per a un monjo de Montserrat per abusos sexuals a un menor

Es tracta del primer cas de pederàstia a Montserrat que anirà a judici i la Fiscalia considera el monestir responsable civil subsidiari

RedaccióActualitzat

Un monjo de Montserrat està a un pas d'anar a judici per abusar sexualment d'un menor. Li demanen fins a sis anys de presó. L'acusat, conegut com el monjo Gabriel i que tenia 38 anys quan van passar els fets, va convidar la víctima, que en tenia 17, a beure alcohol. Després, segons l'escrit del fiscal, que ha avançat El Periódico, l'hauria agredit sexualment en una cel·la. Els fets es van repetir en almenys una altra ocasió.

El cas va passar el 2019, tot i que el noi no el va denunciar fins al 2021. Montserrat va apartar el monjo i li va prohibir tenir contacte amb menors.

A part de la pena de cinc anys de presó, la Fiscalia demana que el monjo indemnitzi la víctima amb 20.000 euros per danys morals. També demana que no s'hi pugui acostar ni comunicar-s'hi en un període de sis anys i que se l'inhabiliti per a treballar amb menors d'edat durant 10 anys.

A banda, remarca que el monestir de Montserrat hauria de respondre dels fets si l'acusat no ho fa, com a responsable civil subsidiari.

El ministeri públic té en compte que la víctima considerava el denunciat com un "referent personal" i "guia espiritual" i que els fets li van causar un trastorn per "estrès posttraumàtic".

L'acusació particular fa una petició més alta, de 6 anys de presó. Demana una indemnització de 10.000 euros per danys morals i que no es pugui comunicar amb el menor durant un període de 5 anys.

De moment, aquest és el primer cas de pederàstia a Montserrat que anirà a judici, ja que els altres dos que s'han conegut ja han prescrit. En paral·lel, hi ha en marxa un judici canònic, ja que el monestir va comunicar els fets a Roma.

 

ARXIVAT A:
JudicialPederàstia Assetjament sexual Església
Anar al contingut