Monestir de Montserrat
Monestir de Montserrat

Apartat un monjo de Montserrat per una denúncia d'abusos sexuals a un menor fa dos anys

Segons ha pogut saber TV3, els fets van passar el 2019 i la víctima era un noi de 17 anys

Actualitzat

Nou cas d'abusos sexuals a Montserrat. Un monjo jove del monestir ha estat apartat, després que hagi arribat als Mossos una denúncia sobre uns fets que haurien passat el 2019 a fora del monestir. La víctima tenia 17 anys en aquell moment.

Paral·lelament a la justícia ordinària, s'ha obert una investigació canònica i s'ha comunicat la denúncia al Vaticà, que estudiarà si l'expulsen o no de l'abadia.

En un comunicat, el monestir de Montserrat ha explicat que, "a l'espera de resolucions definitives", han prohibit al monjo denunciat que pugui exercir el ministeri i que pugui realitzar qualsevol activitat pastoral. Tampoc "podrà mantenir cap contacte de cap mena amb menors".

En el mateix escrit, s'afirma que s'ha obert una investigació prevista en aquests casos i que s'ofereix la plena col·laboració amb les autoritats policials i judicials per aclarir els fets.

A banda d'expressar la solidaritat i el suport a la víctima, des de l'abadia subratllen el compromís i la decidida voluntat de "lluitar contra tota mena d'abusos aplicant la normativa i els protocols previstos de manera ferma i taxativa".


El primer cas, fa dos anys

La denúncia arriba després que, fa dos anys, Montserrat reconegués que un altre monjo, ja mort, va abusar sexualment de nois durant 30 anys mentre era el director dels escoltes. El cas el va destapar una de les víctimes, Miguel Hurtado, que va acusar l'abadia d'haver encobert el cas.

En un demolidor informe, la comissió que es va encarregar d'investigar aquests casos va concloure que el germà Andreu M. Soler, que va ser responsable dels escoltes entre els anys 70 i els 90, va ser un "depredador sexual i un pederasta".

Aquesta mateixa comissió d'investigació va descobrir també dos casos d'abusos sexuals a escolans als anys seixanta. Els monjos actuals van demanar perdó. 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia EsglésiaAgressió sexualMenorsAbadia de Montserrat
Anar al contingut