Jaume Collboni, amb la vara d'alcalde i acompanyat de la resta de regidors de l'Ajuntament de Barcelona
Jaume Collboni, amb la vara d'alcalde i acompanyat de la resta de regidors de l'Ajuntament de Barcelona (EFE/ Quique García)
Barcelona

D'"operació d'Estat" a "el mal menor", reaccions diverses a l'elecció de Collboni a Barcelona

El PSOE felicita Collboni i diu que a Barcelona "ha guanyat el progrés, la llibertat i la coherència"

RedaccióActualitzat

La decisió d'última hora de Barcelona en Comú de donar el seu vot a Jaume Collboni a l'alcaldia de Barcelona, que ha evitat que la llista més votada, la de la candidatura de Xavier Trias, arribés a l'alcaldia, ha provocat reaccions diverses.

Des de Junts i ERC han manifestat la seva contrarietat i indignació i han apuntat que es tracta d'una operació d'estat o d'un pacte per evitar un govern de l'independentisme a Barcelona.


"Operació d'Estat"

Jordi Turull, secretari general de Junts, ha dit que "una operació d'estat" ha apartat Trias de l'alcaldia:

 

La presidenta de Junts i expresidenta del Parlament, Laura Borràs, també ha insistit en la idea d'una "operació d'estat" per impedir novament que Trias sigui alcalde. "Per Espanya és ben clar que s'hi val tot", rebla Borràs.

En la mateixa línia, Carles Puigdemont ha dit que "el front patriòtic existeix, però és espanyol: PSC, Comuns i PP". En un tuit llarg i que recull diverses reflexions, l'expresident assegura que "en la conversa entre dretes i esquerres espanyoles, Catalunya sempre serà un actor secundari": 

 

 

"L'ombra d'un acord a Madrid"

En la recepció al Palau de la Generalitat del nou consistori, el president, Pere Aragonès, ha dit a Collboni que sobre aquesta elecció "es projecta l'ombra d'un acord fet a Madrid entre els dos grans partits".

Pere Aragonès i Jaume Collboni al Palau de la Generalitat
Pere Aragonès i Jaume Collboni al Palau de la Generalitat (EFE/Quique García)

Esquerra, que havia presentat aquest matí a la seva militància l'acord de govern amb Trias per BCN, que donaria una tinència d'alcaldia a Ernest Maragall, també ha mostrat el seu disgust per la decisió dels Comuns.

El president del partit, Oriol Junqueras, ha dit que avui Barcelona ha viscut "un nou pacte de la vergonya per evitar que l'independentisme governi":

 

Des de Ginebra, la secretària general del Partit, Marta Rovira, ha resumit el que ha passat a Barcelona com una "lluita pel poder (cadires), incoherència política (pacte amb la dreta més espanyolista) i supervivència personal i de partit".


"El mal menor"

L'exalcaldessa de Barcelona i líder dels Comuns a l'Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, ha defensat en el seu discurs al Saló de Cent el vot al cap de llista del PSC i ja nou alcalde de la ciutat, Jaume Collboni. Colau ha dit que és el "mal menor" davant de la possibilitat que l'exalcalde Xavier Tries recuperés l'alcaldia.

Des del PSC, el missatge a les xarxes quan s'ha sabut que el candidat socialista Jaume Collboni era el nou alcalde, ha estat molt críptic. Salvador Illa, primer secretari del PSC, ha escrit a Twitter "De nou, Barcelona", amb una foto del nou alcalde.

 

 

Des de Madrid, el PSOE ha felicitat el nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, amb aquest missatge: "Avui ha guanyat el progrés, la llibertat, la coherència i els ciutadans i ciutadanes de Barcelona."

 

 

ARXIVAT A:
JuntsERCPSCEn comúPPPSOEJaume Collboni
Anar al contingut