Madrid

De la Vega: "Si el lehendakari vol treure del calaix el seu pla, Zapatero li dirà que no"

La vicepresidenta primera del govern central, María Teresa Fernández de la Vega, ha advertit al lehendakari que si torna a posar sobre la taula el "pla Ibarretxe" el govern espanyol li tornarà a dir que "no". És la resposta a les declaracions d'ahir d'Ibarretxe, en què va explicar que en la propera reunió del dia 20 proposarà a Zapatero la firma d'un acord basat en els punts que van consensuar els socialistes, el PNB i Batasuna en les converses mantingudes durant la treva d'ETA. De la Vega ha dit, però, que la data per a la reunió Zapatero-Ibarretxe encara no està tancada.

Actualitzat

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha fet arribar al president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, la nova proposta anunciada recentment de cara a la pròxima reunió entre els dos dirigents. Una reunió que, segons el lehendakari, s'ha de celebrar el 20 de maig i que, segons la vicepresidenta del govern, no se sap perquè la data encara no està tancada.

En la proposta, desenvolupada a l'objecte d'arribar a un pacte entre els governs basc i espanyol, Ibarretxe proposa a Zapatero convocar "conjuntament" pel pròxim 25 d'octubre una consulta popular sobre el pacte a què hagin arribat tots dos. María Teresa Fernández de la Vega, que no ha volgut entrar en el contingut de la carta rebuda avui pel president del govern, s'ha limitat a dir, en acabar el consell de ministres, que "si el lehendakari vol treure del calaix el seu pla, el president li dirà que no".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut