De Guindos exigeix a la banca que acumuli 50.000 milions per sanejar els actius immobiliaris

Sanejar el sector bancari en un any. És el que pretén la reforma del sistema financer que ha presentat aquesta tarda el ministre d'Economia, Luis de Guindos. Segons ha explicat el ministre, la banca haurà de sanejar el seu risc immobiliari amb un augment de 50.000 milions d'euros de les seves provisions en un any. De Guindos també ha anunciat que les entitats que decideixin fusionar-se tindran dos anys per adaptar-se al nou marc, sempre que presentin un pla de viabilitat abans del 30 de maig. El ministre també ha explicat que si aquestes entitats necessiten un préstec públic podran acudir al FROB, que augmentarà els seus recursos passant dels 9.000 milions d'euros actuals de capital als 15.000.

Actualitzat
De Guindos, que ha comparegut per explicar el contingut de la reforma financera que demà aprovarà el govern per decret llei, ha concretat que les entitats que decideixin participar en fusions hauran de presentar un pla de viabilitat que els permeti augmentar la seva mida un 20% i que inclogui mesures de govern corporatiu, així com un compromís de concessió de crèdit.

El ministre d'Economia i Competitivitat ha assegurat que aquesta reforma financera "beneficiarà" els ciutadans: considera que el sanejament rebaixarà el preu de l'habitatge una vegada que s'hagi materialitzat l'ajustament de preus dels actius immobiliaris en els balanços de les entitats. "La reforma pretén crear entitats viables i un sanejament ràpid", ha afirmat De Guindos.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut