De Gal·les a Alemanya, les mostres de suport internacional a Carme Forcadell

Des de vuit països europeus han arribat missatges dirigits a la presidenta de la cambra catalana

RedaccióActualitzat
La presidenta de l'Assemblea Nacional de Gal·les ha piulat en català, i ho ha fet per mostrar suport a la seva seva homòloga Carme Forcadell, coincidint amb la declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Elin Jones, membre del partit independentista gal·lès Plaid Cymru, afirma que la seva "col·lega" ha estat processada per "haver permès un debat democràtic":

Més mostres de suport

Jones és un exemple més de les mostres de suport internacional que ha motivat el procés contra Carme Forcadell. Hi ha hagut reaccions des del Regne Unit fins a Suïssa. Les repassem totes:

- Regne Unit: 22 membres del Parlament van signar el 7 de desembre una moció en què critiquen la decisió d'investigar Forcadell.

 

- Irlanda del Nord: El Sinn Féin s'ha solidaritzat aquesta setmana amb Forcadell i una vintena de parlamentaris britànics de quatre partits diferents van demanar aquest dijous al govern espanyol que "reconsiderés la seva actitud" en una moció a la Cambra dels Comuns.

- Escòcia: L'exprimer ministre escocès i diputat de l'SNP a Westminster, Alex Salmond, va assegurar aquest dimecres en declaracions a l'ACN que el cas contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, "està generant una gran preocupació a la Cambra dels Comuns i sens dubte a altres llocs arreu d'Europa".

- Dinamarca: El diputat Nikolaj Villumsen ha demanat aquest dijous al ministre d'Afers Exteriors del país, Anders Samuelsen, que es posicioni respecte del judici contra Forcadell. Vol que el Parlament dictamini, en el període d'una setmana, si el processament de la presidenta va contra la resolució que va aprovar fa mesos el Parlament de Dinamarca, en què es reclamava un diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i Espanya.

- Alemanya: Felix von Grünberg, del Partit Socialdemòcrata, ha manifestat públicament el seu suport a Carme Forcadell.


- Suïssa: 14 diputats del Parlament, que pertanyen als sis grans partits federals, han demanat al govern que "expressi la seva preocupació" al govern espanyol per l'obertura del procés penal a la presidenta del Parlament. Segons la interpel·lació que han dirigit al Consell Federal suís, aquesta "escalada judicial semblaria voler obstaculitzar un procés purament democràtic i pacífic".

- Itàlia: El senador constitucionalista Francesco Palermo i el diputat i fundador del moviment Possibile, Pippo Civati, han manifestat públicament el seu suport a Carme Forcadell.

- A la Unió Europea: Alguns eurodiputats han fet sentir les seves crítiques a Europa. L'eurodiputat escocès Ian Duncan, del Partit Conservador Escocès, es declara preocupat:


L'eurodiputat eslovè Ivo Vajgl ha publicat un missatge al seu compte de Facebook en què assegura que veu preocupant per a la reputació democràtica de l'estat espanyol que es prohibeixi el debat parlamentari.

Anar al contingut