El líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell
El líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell
Barcelona

CSQEP proposa un procés constituent amb un referèdum pactat amb l'Estat

Catalunya Sí que es Pot presenta una proposta alternativa a la declaració impulsada per Junts pel Sí i la CUP

RedaccióActualitzat

Catalunya Sí que es Pot ha presentat una proposta alternativa l'endemà de la declaració d'inici del procés de creació d'una república impulsada per Junts pel Sí i la CUP. En la seva resolució, CSQEP proposa un procés constituent amb un referèdum pactat amb l'estat espanyol.

El seu líder, Lluís Rabell, ha demanat que la proposta de la seva candidatura es tramiti amb igualtat de condicions que la resta. La seva proposta de resolució inclou la lluita contra l'emergència social, la corrupció i les privatitzacions i la convocatòria "urgent" d'un referèndum. Rabell ha defensat, en aquest sentit, que el referèndum és el "camí obligat"  si es vol trobar una solució a la situació de Catalunya i sumar consensos.

"Davant focs d'artificis proposem un camí transitable."

Sobre la proposta de Junts pel Sí i la CUP, Rabell ha dit en roda de premsa que no l'esmenaran:

"Nosaltres debatem a cara descoberta sense tripijocs, no esmenarem la proposta de Junts pel Sí i la CUP."

Aquest dimarts, el portaveu de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Joan Coscubiela, ja va avançar que aquest dimecres presentarien la seva pròpia proposta per iniciar un procés constituent i celebrar un referèndum. Coscubiela va dir que la resolució independentista és d'"autoconsum" per "tapar" la corrupció i donar una "coartada" a la CUP.

Anar al contingut