Ciutadans combatent les flames a Tizi Ouzou

Cremen viu un voluntari dels focs d'Algèria a qui van confondre per un piròman

En una de les ciutats més afectades pels incendis, desenes de persones van treure la víctima del furgó policial que el transportava i el van calcinar

Jamal Ben Ismaïl, un ciutadà de 38 anys natural de la ciutat de Miliana, s'havia desplaçat més de 200 quilòmetres fins al districte de Tizi Ouzou per ajudar els seus compatriotes a combatre els incendis que cremen el nord d'Algèria des de fa tres dies.

A bord d'un cotxe sense matrícula, l'home va ser aturat en una carretera prop d'un dels focs per part d'un grup de joves locals, que van avisar la policia pensant que es tractava d'un piròman, segons informen diversos mitjans algerians.

Els agents van ficar Jamal dins d'un furgó policial i van portar-lo fins al poble de Larbaâ Nath Irathen, la població originària de la majoria de les 73 víctimes mortals que s'han cobrat els incendis.

Com s'aprecia en diversos vídeos penjats a la xarxa, quan el vehicle va arribar a una plaça del poble, la multitud que s'hi havia reunit va treure a la força Jamal del furgó, el van arrossegar uns metres enllà i el van cremar viu.

La Justicia algeriana ja ha obert una investigació per aclarir els fets, i ha avisat que els autors "rebran un càstig sever" pel que consideren "un crim odiós".

Organitzacions com Amnistia Internacional o la Lliga Algeriana de Defensa dels Drets Humans també han condemnat l'assassinat de Jamal, un acte "bàrbar i atroç" que cal resoldre per enviar "un clar missatge que la violència no serà tolerada".


Uns indendis devastadors

Durant la seva visita a Tizi Ouzou, el primer ministre algerià, Aïmene Benabderrahmane, havia deixat caure que se sospitava que molts dels incendis havien estat provocats: "La justícia perseguirà tot individu que sigui autor de crims contra els algerians i els boscos".

92 incendis continuen cremant a hores d'ara a Algèria, 38 dels quals a la zona de Tizi Ouzou. De les 73 víctimes mortals, 25 són militars.

Les restes d'un dels múltiples focs a Ben Douala, un poble de Tizi Ouzou (EFE)


Crema el Mediterrani

Algèria és el punt més crític del Mediterrani, però ni de bon tros és l'únic país afectat pels incendis i l'onada de calor. Al sud d'Itàlia, els bombers han hagut de dur a terme més de 3.000 operacions en només 24 hores. Precisament a Sicília es va registrar aquest dimecres la temperatura més alta d'Europa des que es tenen dades: 48,8ºC. 

adas

L'onada d'incendis ha viatjat d'Est a Oest, i sembla que a Grècia i Turquia, el pitjor ja ha passat.

ARXIVAT A:
AlgèriaIncendis
Anar al contingut