Sicília arriba als 48,8ºC, la temperatura més alta mai registrada a Europa
Guàrdies forestals preparen el terreny per a possibles incendis a Sicilia (Antonio Parrinello / Reuters)

Sicília arriba als 48,8ºC, la temperatura més alta mai registrada a Europa

L'onada de calor que afecta el sud d'Itàlia ha fet que Floridia, a la província de Siracusa, hagi trencat el rècord establert 45 anys enrere a Atenes

Jordi Brescó MontserratActualitzat

L'onada de calor que afecta des de fa dies la zona del Mediterrani serà recordada durant anys pels estralls que ha causat en forma d'incendis en diferents països com Grècia o Turquia. Des d'aquest dimecres, el seu pas ha quedat gravat també en els registres meteorològics.

A les 13:14 hores, a la petita població interior de Floridia, a la provincia siciliana de Siracusa, el termòmetre ha arribat més amunt que mai al continent europeu des que hi ha dades.

48,8ºC és la xifra que ha trencat tots els registres, deixant ben enrere els 48 graus que van escalfar Atenes l'any 1977. El registre l'ha validat el Servei Informatiu Agrometeorològic de Sicília (SIAS).

L'illa de Sicília es troba en estat d'emergència per l'onada de calor que afecta el sud d'Itàlia, i ja són més de 50 els incendis que afecten el territori. La zona més castigada no és Siracusa, situada a l'est, sinó Palerm, al nord, on es concentren 34 focs que ja s'han cobrat una víctima mortal. 

"Sortir al carrer és com si obríssim la porta del forn i que la calor que desprèn no marxés mai", comenten la Berta Jiménez i la Mar Pons, dues viatgeres que fa nou dies que són a l'illa.

"La calor insuportable fa pràcticament impossible sortir al carrer fins que no cau la nit, i fins i tot aleshores es fa complicat"

Sicília arriba als 48,8ºC, la temperatura més alta mai registrada a Europa
Un bomber combat les flames a Petralia Soprana, Sicília (Vigili del fuoco)

La calor també afecta l'altra riba del Mediterrani. A pocs quilòmetres de Sicília, a Tunisia, s'ha registrat una temperatura encara més alta: 49 graus. Aquesta calor ha contribuit en la generació de fins a 150 incendis en només 24 hores, sense que s'hagi registrat cap víctima mortal. 

 

ARXIVAT A:
ItàliaOnada de calorIncendisCrisi climàtica
Anar al contingut