Cremen imatges del rei a Barcelona (Arran)
Cremen imatges del rei a Barcelona (Arran)

Cremen imatges del rei i el poder judicial en la manifestació alternativa de la Diada

La marxa de l'esquerra independentista ha recorregut el Born i ha acabat en un acte davant la catedral de Barcelona

RedaccióActualitzat

L'esquerra independentista segueix la seva agenda d'actes pròpia per l'Onze de Setembre. Aquest dimecres al matí s'ha fet l'anomenada "manifestació juvenil" amb membres de la CUP, Arran i Endavant.

La marxa ha recorregut el Born i ha acabat en un acte davant la catedral de Barcelona, on han cremat imatges del rei Felip VI, el PP, Vox i el poder judicial.

Les imatges estaven en unes caixes que representaven "els poders del règim del 78".

En la manifestació s'ha fet també un homenatge a Gustau Muñoz, militant independentista i socialista, mort a trets per un policia fa 41 anys, el 1978.


Desobediència civil i institucional

Abans de la manifestació, el diputat de la CUP, Carles Riera, ha atès els mitjans i ha reconegut que no hi ha unitat estratègica de l'independentisme:

"Hem d'assumir i acceptar que no hi ha unitat estratègica i que no hi ha unitat política en l'independentisme. El repte és evident. Aviat arribaran unes sentències condemnatòries del Tribunal Suprem i és un deure ètic i polític que la resposta sigui massiva."

Riera recepta "desobediència civil, desobediència institucional i organització popular" després de la sentència:

"Tots hem de fer un esforç per donar una resposta unitària i contundent, que no pot ser una altra que l'autoorganització popular, la clau que obre tots els panys de la llibertat. Per nosaltres, aquesta és la proposta estratègica: desobediència civil, desobediència institucional i organització popular."

ARXIVAT A:
Procés catalàMonarquiaCUP11S
Anar al contingut