Jugadores de futbol femení
Jugadores de futbol femení

Creixen les inscripcions del futbol femení després del triplet històric del Barça

Hi ha gairebé quinze mil jugadores adscrites a la Federació Catalana

Actualitzat

L'Abril ho té clar. Quan li preguntes què vol ser de gran, et contesta que futbolista, i el seu referent no és Messi, sinó jugadores com Alexia Putellas i Aitana Bonmatí. I com ella, altres jugadores del club Riuprimer de Vic.

I és que el triplet històric del Barça ha posat en primera línia el futbol femení, i això s'ha traduït en un interès més que creixent.

Aquest esport femení ha crescut significativament en els últims cincs anys. El 2016 només hi havia un 6% de fitxes femenines, unes 11.000 jugadores, actualment ja són gairebé 15.000 les jugadores adscrites a la Federació Catalana.

Jordi Bonet, vicepresident esportiu de la Federació Catalana de Futbol, explica que s'ha fet un treball de formiga en què a poc a poc la noia s'ha vist reflectida en el món del futbol com una jugadora important dins de l'esport català i dins del món del futbol.

Mesures com professionalitzar la Primera Divisió femenina acabaran d'impulsar, sens dubte, un fenomen a l'alça.

Però tant important és l'impuls de la Federació Catalana com el suport de les famílies a l'hora de potenciar un esport tradicionalment associat al món masculí.

Per sentir el testimoni de l'Abril i altres jugadores del club Riuprimer i els seus pares, mira el següent reportatge:

 

 

 

ARXIVAT A:
Feminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut