Mollet del Vallès

Controlada la fuita química a l'empresa KAO

Ha generat un núvol que podria ser tòxic

Actualitzat

Protecció civil ha activat des del primer moment el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT, i continua recomanant no acostar-se al polígon El Polvorí de Mollet del Vallès, perquè el núvol groc que s'ha format podria ser tòxic. El SEM informa que no hi ha ferits.

La fuita de producte químic ha tingut lloc a les instal·lacions de l'empresa KAO, i segons les primeres informacions s'hauria produït per barreja de productes químics. L'alerta s'ha activat preventivament perquè es tracte d'una empresa química de risc alt i per la possible afectació exterior i la proximitat de població. De tota manera, no hi ha hagut afectacions fora del recinte perquè el núvol es troba estàtic sobre l'empresa. Per aquest motiu tampoc no s'ha produït cap afectació a les vies C-33 i C-17 ni a la línia de ferrocarrils R2 ni a l'estació de tren de Mollet-Sant Fost.

El primer avís l'ha donat la pròpia empresa a les 12:06 hores. Fins el lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions de Bombers de la Generalitat, cinc patrulles de la Policial Local de Mollet del Vallès, tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i una ambulància del SEM, que no ha hagut d'atendre a ningú. En la resolució de l'incident també ha treballat la tècnica de Protecció Civil de l'Ajuntament de Mollet del Vallès.

Els Bombers de la Generalitat, que treballen juntament amb els bombers de l'empresa KAO, han informat que la fuita està controlada i estan ventilant la instal·lació. Segons les darreres informacions s'ha produït una emanació de gasos que els bombers han neutralitzat diluint el producte amb aigua.

 

 

Anar al contingut