Concentració a la plaça de la Catedral de Barcelona per exigir l'alliberament dels consellers i líders de les entitats empresonats
Concentració a la plaça de la Catedral de Barcelona per exigir l'alliberament dels consellers i líders de les entitats empresonats (ACN)
Barcelona

Concentracions arreu de Catalunya per demanar l'alliberament dels presos

La plaça de la Catedral de Barcelona s'ha omplert de pancartes amb el lema "Llibertat presos polítics"

RedaccióActualitzat

Milers de persones s'han concentrat aquesta tarda davant dels ajuntaments d'arreu de Catalunya i també a la plaça de la Catedral de Barcelona per demanar l'alliberament dels vuit consellers empresonats i dels dirigents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

 

 

A la capital catalana, la Guàrdia Urbana ha xifrat en 25.000 les persones que s'han concentrat a la plaça de la Catedral. Des de les 5 de la tarda ha començat a arribar gent a la plaça. La munió l'ha omplert, fins a tocar de la Via Laietana, que ha quedat tallada al trànsit. S'han vist moltes pancartes amb el lema "Llibertat presos polítics" i s'han sentit crits com "Llibertat".

 

 

Durant els parlaments, el dirigent de l'Assemblea Nacional Catalana Agustí Alcoberro ha destacat que l'aturada ha enviat un missatge molt clar de determinació:

"Hem enviat un missatge molt potent al món i al regne d'Espanya. Aquest no és un poble mesell, que es doblegui, que accepti les humiliacions. És un poble lliure, disposat a arribar fins al final per aconseguir la llibertat i la República."

 

En nom d'Òmnium, Marcel Mauri ha defensat la vaga i ha alertat que no dubtaran a repetir convocatòries com aquesta per aconseguir la llibertat dels presos:

 

"Alguns deien que no era dia de vagues i aturades, però és la ciutadania d'aquest país qui decideix quan s'atura. I davant el 155, la repressió i els empresonaments, aquest poble s'ha aturat. I seguirem aturant-nos tantes vegades com faci falta mentre la repressió no s'aturi, mentre el govern i els Jordis no siguin a casa."

 

Les entitats sobiranistes han fet una crida a mobilitzar-se encara més aquest dissabte, amb la concentració prevista al carrer Marina de Barcelona. I han anunciat que ja hi ha més de 500 autocars contractats per desplaçar-s'hi.

 

També han parlat a l'escenari muntat davant la Catedral organitzacions com el Consell Nacional de la Joventut, Unió de Pagesos, Universitaris per la República, el sindicat de treballadors de l'ensenyament USTEC, els Comitès de Defensa de la República o la Intersindical CSC, el sindicat convocant de la vaga general d'aquest 8 de novembre.

Una de les intervencions ha estat a càrrec del secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, que una part dels assistents ha rebut amb xiulets després que el sindicat que representa no s'ha sumat a la vaga general.

 

El músic Cesk Freixas ha obert l'acte reivindicatiu, interpretant "Què volen aquesta gent". La concentració també acabarà amb música, amb "L'estaca".

 

 

Després de les mobilitzacions del matí a la plaça de Sant Jaume i davant les delegacions territorials, a la tarda la crida ha estat davant dels ajuntaments.

A Lleida, la concentració ha estat multitudinària.

 

 

A Tarragona, centenars de persones s'han mobilitzat a la plaça de la Font.

 

 

 

A la plaça del Vi de Girona, la concentració ha reunit milers de persones.

 

A Terrassa i Sant Cugat del Vallès també hi ha hagut mobilitzacions aquesta tarda.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut