Mònica Terribas i Jordi Évole han llegit el manifest
Mònica Terribas i Jordi Évole han llegit el manifest
Barcelona

Concentració de periodistes en defensa de la llibertat de premsa

Mònica Terribas i Jordi Évole han llegit davant del Col·legi de Periodistes de Barcelona un manifest que denuncia les coaccions a companys per informar del referèndum

RedaccióActualitzat

Uns 200 periodistes i representants de mitjans de comunicació s'han concentrat aquest vespre per condemnar les pressions i coaccions que han rebut companys seus per informar del referèndum de l'1-0. L'acte s'ha fet davant la seu del Col·legi de Periodistes, a la Rambla de Catalunya de Barcelona.

El manifest "Per la llibertat de premsa i per totes les llibertats" l'han llegit Mònica Terribas i Jordi Évole, que han denunciat les pressions que els últims dies han rebut per part de l'Estat els mitjans de comunicació catalans arran del referèndum.

"Exigim la immediata aturada d'aquestes actuacions que amenacen la nostra feina, empobreixen la nostra capacitat d'informar amb qualitat, la llibertat dels nostres mitjans per emetre continguts publicitaris i amenacen drets fonamentals"

"La llibertat d'expressió i d'informació són part indestriable del conjunt de llibertats que cal garantir a totes i cadascuna de les persones que integren la societat catalana. Són drets fonamentals, i nosaltres i els mitjans pels quals treballem, actors, com d'altres institucions garants de la seva salvaguarda"

La concentració l'han promogut associacions i col·legis professionals com el Grup de Periodistes Ramon Barnils, l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català, Som Atents i el Sindicat de Periodistes de Catalunya.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut