L'exconseller de Salut Antoni Comín aquest dimarts al Parlament de Westminster
L'exconseller de Salut Antoni Comín aquest dimarts al Parlament de Westminster
Londres

Comín acusa Millo de mentir i recorda que l'informe dels ferits de l'1-O era públic

El conseller d'Interior Miquel Buch considera "vergonyant" que Millo i De los Cobos atribueixin la violència de l'1-O a "una poca implicació" dels Mossos

Actualitzat

Les declaracions de l'ex-delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo i del coordinador de l'operatiu de l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, han provocat indignació en les files independentistes.

El conseller de Salut durant l'1-O, Antoni Comín, exiliat a Bèlgica, ha acusat Millo de mentir i ha negat que fos veritat que hagués demanat la llista de les persones ateses i que no se li hagués facilitat.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, també considera una vergonya l'acusació del coronel de la Guàrdia Civil, Pérez de los Cobos, d'atribuir la violència de l'1-O als Mossos.

Des de Londres, Toni Comín ha exigit una rectificació a Enric Millo, diu que ha mentit davant del jutge, perquè la llista dels ferits l'1 d'octubre era pública i no consta enlloc que l'hagués demanada.

 

Notícia relacionada: "L'informe final de Salut eleva a 1.066 les persones ateses per l'1-O"

 

Comín també ha explicat la seva versió de la tensa conversa que van tenir en una trobada a l'aeroport del Prat.

"Una vergonya, i, a més, em sembla que mentir en seu judicial és delicte. L'informe es va penjar a la web, era públic. Li vaig dir: 'Estàs fent el ridícul i no pots seguir negant l'evidència', i em va dir que tenia raó. I després d'aquella conversa va deixar de negar l'existència dels mil ferits."

 

Comín ha recordat que, després d'unes manifestacions del llavors delegat del govern que el departament de Salut no li havia facilitat la informació, li van sol·licitar que concretés per quin canal els va fer aquesta petició. L'actual consellera, Alba Vergés ha recuperar el tuit al que Comín ha fet referència.

 

 

 

Comín va presentar el Consell per la República al Parlament de Westminster

 

Comín ha fet aquestes declaracions en la presentació del Consell per la República davant del Grup de Debat sobre Catalunya del Parlament de Westminster. En aquest acte ha dit als catalans favorables a l'autodeterminació que caldrà més tensió i mobilitzar-se més pacíficament si es vol exercir aquest dret.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, va seguir el judici al Tribunal Suprem aquest dimarts

 

I el conseller d'interior, Miquel Buch, que aquest dimarts seguia el judici del procés al mateix Tribunal Suprem, estava indignat amb la manera com De los Cobos i Millo descrivien el paper dels Mossos.

"Estem molt, molt més que indignats. Atribuir, el senyor Pérez de los Cobos, una violència, com diu l'Audiència de Barcelona, desmesurada, atribuir-la a una suposada poca implicació d'un cos policial és vergonyant.

I veure el braç executor, que és el senyor Millo, d'aquesta farsa, d'aquest judici, és indignant."


Interactiu relacionat: "Memòria audiovisual de l'1-O"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OToni ComínMiquel BuchEnric MilloJudici procés
Anar al contingut