Comença la batalla per l'alcaldia de Barcelona... 8 mesos abans de les eleccions

RedaccióActualitzat

Alfred Bosch, Ernest Maragall o Manuel Valls són els noms que en les darreres hores han tornat a posar damunt la taula la batalla per a l'alcaldia de Barcelona, que s'haurà de decidir d'aquí a vuit mesos.

Els partits prenen posicions per disputar l'alcaldia a Ada Colau, la cap de cartell menys discutida. Tot i que Colau és la candidata a abatre, per alguns és amb qui s'hauran d'entendre per governar; hi ha el dubte de si els blocs independentista i constitucional han d'anar a llistes conjuntes o no, i finalment qui pot representar millor l'esperit de Barcelona. 

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona:

"Tothom té dret a fer la campanya que consideri i en el temps que consideri i amb els candidats que consideri, però pensem en la ciutat."

 

Els moviments d'ERC

En les últimes hores han esclatat els moviments a Esquerra. Alfred Bosch, que va guanyar unes primàries al febrer, renuncia a l'alcaldia i el partit aposta per Ernest Maragall, que compleix amb l'esperit que busquen els republicans per a Barcelona: és el candidat més ben valorat en les enquestes internes i compta amb el vistiplau d'Oriol Junqueras. A ningú se li escapa, però, que aquest canvi, té un efecte rebot en el govern. 

Elsa Artadi, consellera de la Presidència:

"Si acaba sent iaixí, i el conseller Maragall deixa de ser el conseller d'Exteriors, nosaltres el trobaríem molt a faltar."


Manuel Valls entra en escena

 


Aquest tuit sembla que diu que Manuel Valls, l'ex-primer ministre francès, ja ha pres una decisió respecte a les eleccions municipals a Barcelona. No se sap, però, si per Ciutadans, que ja va dir que n'estarien encantats, o si per alguna candidatura més àmplia. Era una de les incògnites que tenien aquests comicis i que es resoldrà dimarts, quan Valls faci una conferència al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. 

Ni Ciutadans ni PP, que no havien iniciat primàries, estan pendents, doncs, del que digui Valls. 

El PSC no vol compartir cartell amb Valls i ja té decidit que Collboni repetirà com a cap de llista.

 

Al PDeCAT, des del maig tenen decidit que l'exconsellera Neus Munté és la candidata, però un altre nom hereu del maragallisme sona amb força: Ferran Mascarell.

Notícia relacionada: Quim Torra vol una candidatura independentista unitària per Barcelona

Si les dues principals forces independentistes decideixen anar pel seu compte, es posa en dubte si es faran les primàries que el filòsof Jordi Graupera proposa per conformar una llista unitària.

Pel que fa al sí de la CUP, és clar que M. José Lecha no repetirà, deixant com a possibles caps de llista dues dones: les actuals regidores Maria Rovira i Eulàlia Reguant. 
 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MEleccionsAda ColauEn comúCsERCPPPSCPDeCAT
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut