El president Torra i el conseller Maragall (ACN)
El president Torra i el conseller Maragall (ACN)
Barcelona

Quim Torra vol una candidatura independentista unitària per Barcelona

RedaccióActualitzat

Quan falten 8 mesos per a les eleccions municipals del maig, aquesta setmana s'ha obert un ball de noms sobre els candidats a l'alcaldia de Barcelona.

Ara com ara només sembla clar un nom, el de l'actual alcaldessa Ada Colau, que repetiria com a cap de cartell per Barcelona en Comú

En les últimes hores hi ha hagut moviments a ERC. Aquesta tarda, Alfred Bosch renunciarà a l'alcaldia davant la militància, es posarà a disposició del partit, i proposarà unes noves primàries i un altre candidat: Ernest Maragall. La candidatura de Maragall comptaria amb el vistiplau del president del partit, Oriol Junqueras.

Aquests moviments a Esquerra tindrien un efecte rebot en el govern de la Generalitat. El president Quim Torra ha dit aquest divendres que voldria que els partits independentistes es presentessin units en una candidatura a l'Ajuntament de Barcelona. Per Torra, aquesta és la forma de guanyar i d'evitar recels que han perjudicat l'independentisme en moments com l'1 d'octubre

"Jo vinc del sobiranisme de base, per tant a mi sempre m'ha interesat que el sobiranisme vagi unit sempre, perquè és quan més força tenim. Per mi, una de les lliçons de l'octubre és que hi vam arribar amb un grau de desconfiança entre els partits polítics que probablement no va generar tota la força que en aquells moments calia generar."

Al PDeCAT des del maig tenen decidit que l'exconsellera Neus Munté sigui la candidata per Barcelona, però en les últimes hores el nom de Ferran Mascarell també sona amb força.

Tot plegat posa en dubte si es faran les primàries independentistes que proposa el filòsof Jordi Graupera. De moment, el projecte suma un nou aspirant, Adrià Alsina, que deixa la seva responsabilitat al Secretariat Nacional de l'Assemblea:


Valls es pronuncia dimarts

Entre la resta de partits, només els socialistes havien triat candidat: Jaume Collboni repetirà com a cap de llista. El PP i Ciutadans encara no han iniciat primàries, pendents de Manuel Valls.

Precisament aquest matí, aquest tuit de l'exprimer ministre francès Manuel Valls deixava entreveure quin serà el seu futur proper:


Valls farà públic dimarts de quina manera articula la seva candidatura per Barcelona, si sota el paraigua de Ciutadans o en alguna llista més àmplia. 

Pel que fa al sí de la CUP, és clar que María José Lecha no repetirà, deixant com a possibles caps de llista dues dones: les actuals regidores Maria Rovira i Eulàlia Reguant.

ARXIVAT A:
ERCPDeCATPSCCsPPCUPEleccions municipals 26M
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut