Una senyora asseguda al sofà de casa amb una manta i un xal per abrigar-se.
La ILP vol aconseguir una prestació per garantir que tothom tingui uns ingressos per damunt del llindar de la pobresa.
Barcelona

Comença el termini de recollida de signatures de la ILP per la renda garantida de ciutadania

Els impulsors de la iniciativa legislativa popular (ILP) per crear la renda garantida de ciutadania ja poden recollir les 50.000 signatures que com a mínim calen per continuar tramitant la iniciativa. Aquest proposta suposaria una despesa pública que el govern ha xifrat en 3.600 milions d'euros.

RedaccióActualitzat

Els impulsors de la iniciativa legislativa popular per crear la renda garantida de ciutadania de 664 euros al mes ja poden recollir les 50.000 signatures que calen, com a mínim, per continuar tramitant la iniciativa. Disposen d'un termini de 120 dies hàbils, prorrogables 60 més si els promotors ho demanen i la mesa ho autoritza.

El termini va començar ahir, dijous, quan els membres de la comissió promotora van recollir al Parlament els primers plecs per aplegar signatures, segellats i numerats per la comissió que controla la veracitat de tot el procés. Ara els 235 fedataris, als quals està previst que se n'hi afegeixin de nous dimarts vinent, podran començar la recollida d'avals. Si obté els necessaris, la iniciativa continuarà la tramitació habitual amb el debat de totalitat al ple, en què els grups poden presentar esmenes de retorn de la ILP.

Aquesta iniciativa pretén regular la renda garantida de ciutadania, establerta per l'article 24.3 de l'Estatut. La proposta planteja una prestació econòmica mensual per garantir que tothom tingui uns ingressos per damunt del llindar de la pobresa.

La mesa del Parlament va admetre fa just un mes per unanimitat la posada en marxa de la iniciativa. Aquesta iniciativa suposaria una despesa pública que el govern ha xifrat en 3.600 milions d'euros si s'hagués de fer efectiva.
 

Anar al contingut