Vaticà

Comença el judici del cas "Vatileaks 2" al Tribunal Vaticà

El cas que jutja el sacerdot espanyol Lucio Vallejo Balda arriba a judici al cap d'un mes de destapar-se

RedaccióActualitzat

El Tribunal vaticà  jutja el sacerdot espanyol Lucio Vallejo Balda i la seva col·laboradora italiana, detinguts l'1 de novembre, acusats de filtrar documents de la Santa Seu. També es jutja els dos periodistes que els van fer públics.

Es tracta de l'anomenat "cas Vatileaks 2", pel robatori de documents reservats de la Santa Seu, que probablement el papa Francesc desconeixia, i que revelen recents escàndols econòmics, com ara el desviament de fons de la partida destinada als pobres per a despeses sumptuoses de la cúria vaticana.

Hi ha cinc persones al banc dels acusats. El sacerdot espanyol Lucio Vallejo Balda, ara en una cel·la del Vaticà, la seva col·laboradora, la relacions públiques italiana Francesca Chaouqui, i el també col·laborador Nicola Maio. Tots tres, exmembres de la comissió investigadora dels organismes econòmics de la Santa Seu.

Els altres dos acusats provoquen més polèmica. Són els periodistes Gianluigi Nuzzi i Emiliano Fittipaldi, per haver publicat dos llibres amb els documents reservats.

I és que a la justícia vaticana sembla que la preocupa més la filtració i publicació que no pas els escàndols ara coneguts i sobre els quals el papa Francesc ha parlat. Segons ha dit, estan en vies de solució interna.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut