El Vaticà deté un religiós espanyol acusat de sostracció de documents

El sacerdot, Lucio Ángel Vallejo Balda, va ser secretari de l'antiga comissió investigadora dels organismes econòmics de la Santa Seu

RedaccióActualitzat

El Vaticà ha detingut el religiós espanyol Lucio Ángel Vallejo Balda, acusat de sostracció i divulgació de notícies i documents reservats.

Ho ha revelat avui en un comunicat el Vaticà, que ha recordat que el religiós va ser secretari i membre de l'antiga comissió investigadora dels organismes econòmics i administratius de la Santa Seu.

La policia ha detingut Vallejo Balda, juntament amb la seglar italiana Francesca Chaouqui, que també era membre d'aquesta comissió. La dona l'han deixat anar després que accedís a cooperar amb la investigació.

En un comunicat, el Vaticà qualifica de "greu traïció al Papa" la filtració per part d'aquest religiós, que ja havia estat amonestat pel pontífex per haver donat la comunió als assistents a una luxosa festa en un terrat del Vaticà.

El Vaticà ha explicat que està portant a terme una investigació amb l'objectiu d'implementar mesures addicionals "i recórrer, si és necessari, a la cooperació internacional" per aquest tipus d'assumptes.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut