Colau i Maragall encarrilen els primers pressupostos de BComú per via ordinària
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder municipal d'ERC, Ernest Maragall, aquest divendres a Barcelona
Barcelona

Colau i Maragall encarrilen els primers pressupostos de BComú per via ordinària

Des que és alcaldessa de Barcelona només ha aconseguit forçar-ne l'aprovació amb qüestions de confiança o els ha hagut de prorrogar

RedaccióActualitzat

Principi d'acord entre Barcelona en Comú i Esquerra Republicana per aprovar els pressupostos de Barcelona per al 2020. Serà la primera vegada que l'alcaldessa aconsegueixi aprovar-los per la via ordinària.

El líder d'ERC a la ciutat de Barcelona, Ernest Maragall, ho ha anunciat aquest divendres després de reunir-se durant una hora amb l'alcaldessa Ada Colau:

"Podem dir avui que estem en la recta final d'un esforç, que queda camí per recórrer però avui, amb l'entrevista amb l'alcaldessa, crec que hem acabat d'arrodonir el concepte, la definició i els criteris, i encara queda una feina de concreció, de detall, de posar-hi tots els ets i uts."

 

"No és el nostre pressupost, és el pressupost que hem acordat amb el govern actual. Si l'haguéssim començat nosaltres probablement seria en bona mesura diferent, però és un bon pressupost, serà, espero, un bon pressupost, si aconseguim completar aquesta feina que queda."

Per garantir l'aprovació dels pressupostos en el ple d'aquest mes de gener, els republicans han exigit incrementar les inversions en 100 milions d'euros, per destinar-los a combatre l'emergència habitacional i la crisi climàtica.

Colau: "Compartim un model de ciutat"

Per la seva banda Ada Colau, que ha comparegut davant la premsa després de Maragall, s'ha mostrat satisfeta del resultat de les negociacions:

"Aquest principi d'acord, que es concentra sobretot en aquests 100 milions d'euros, que és un volum molt important, que se centra sobretot en inversions per temes que ja són prioritaris a la ciutat de Barcelona i que compartim, en un model de ciutat que compartim amb ERC, que és sobretot habitatge i desigualtats, i per fer front a l'emergència climàtica, la sostenibilitat en temes com rehabilitació energètica."

 

Els republicans veuen en l'acord un exemple del que haurien de contenir els números de la Generalitat. Per Colau també es poden relacionar els dos pressupostos:

"Cada pressupost té la seva negociació, en això vull ser molt clara, ho hem dit sempre i ho hem complert, la negociació amb Ernest Maragall i ERC de Barcelona ha estat pels pressupostos de Barcelona, i ens hem centrat en les necessitats de Barcelona. Dit això, també nosaltres com a espai polític sabeu que hem estat proactius i hem intensificat les converses al Parlament perquè hi puguin haver uns pressupostos en els serveis públics i comencin a revertir retallades."

Qüestions de confiança i pròrrogues

En els quatre exercicis anteriors del seu mandat, en dues ocasions l'alcaldessa ha hagut de recórrer a una eina excepcional per poder tirar endavant els comptes: sotmetre's a una qüestió de confiança.

En altres ocasions també va haver de prorrogar-los. L'abstenció d'ERC al novembre va permetre l'inici de la tramitació dels comptes per a aquest 2020.

 

 

ARXIVAT A:
Ada ColauErnest Maragall
Anar al contingut