L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (EFE)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (EFE)

Colau torna a aprovar els pressupostos amb una moció de confiança sense alternativa

RedaccióActualitzat

Barcelona ja té pressupostos per al 2018. S'han aprovat després que l'oposició no hagi presentat cap alternativa al govern d'Ada Colau, que se sometia a una moció de confiança després de no tenir prou suport per aprovar els comptes.

Com ja va passar el 2016, el govern de Colau ha superat la qüestió de confiança, ja que no s'ha presentat cap alternativa de govern en els 30 dies reglamentaris

Els nous pressupostos es publicaran al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Preveuen una despesa corrent de 2.210,5 milions d'euros amb una inversió que se situa en els 482 milions. Un 15% de la despesa anirà a destinada a qüestions socials.

L'Ajuntament augmenta la inversió en la construcció d'habitatge públic en 72 milions.

 

 

Superàvit i pagament en 28 dies

Barcelona també ha recordat que el 2018 es mantindrà "el baix nivell d'endeutament". En paral·lel, també s'han liquidat els pressupostos del 2017, en què es manté el pagament a proveïdors en 28 dies de mitjana.

El que baixa és el superàvit, que passa de 96 milions el 2016 a 1,3 aquest 2017. L'Ajuntament assegura que els 96 milions de fa dos anys responen a les "limitacions imposades per la llei Montoro".

El futur polític

El tinent d'alcalde d'Economia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assegurat que "l'oposició està fragmentada" i això ha fet que "no hi hagi cap alternativa al govern de Colau" tot i el repte que llançava l'alcaldessa en el ple extraordinari per aprovar els pressupostos.

Pisarello ha retret que la voluntat del govern era "aprovar uns pressupostos" pactats amb diferents grups, però el PSC va decidir "a última hora no afegir-s'hi per càlculs electorals".

Els pressupostos tenen totes les inversions pactades tant amb ERC, com el Grup Demòcrata, ja que segons Pisarello els acords són "plantejaments que compartim". En referència a la retirada de la partida del tramvia negociada amb Trias, Pisarello manté que el govern "en cap moment" ha posat en dubte el projecte tot i retirar-ne la partida.

Sobre la liquidació de pressupost, Pisarello ha destacat que al començament del mandat a "la màquina" li va costar "funcionar", però que tres anys després de l'entrada al govern "el transatlàntic" va en la direcció correcta a partir de les polítiques econòmiques "eficients i distributives" que aplica el govern de BComú.

Anar al contingut