La gossa Sota
La gossa Sota en una imatge d'arxiu
Barcelona

Colau fa una crida per trobar imatges i testimonis per aclarir la mort de Sota

Les imatges que es difonen per xarxes, explica, no serveixen per aclarir responsabilitats

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona ha publicat un text a les xarxes socials en què demana proves documentals i testimonis de la mort dimarts de la gossa Sota quan un agent municipal li va disparar.

Segons Ada Colau, totes les imatges que s'ha vist fins ara són posteriors a l'episodi en si i no serveixen com a prova documental per determinar responsabilitats.

L'alcaldessa qualifica els fets d'"horribles" i assegura que faran el possible per aclarir els fets.

"Necessitem proves documentals i testimonis que hagin presenciat els fets i estiguin disposats a declarar"

 

Colau explica que cal evitar que fets semblants es tornin a produir en un futur i diu que ja hi ha hagut reunions amb entitats que defensen els drets dels animals.

"A l'Ajuntament ens prenem molt seriosament els drets dels animals, entenem que el món és tan seu com nostre i ens oposem a la crueltat o el maltractament animal."

I ha volgut recordar que Barcelona va ser pionera a prohibir les corrides de toros i les calesses amb cavalls, a oferir un tros de platja per als gossos, a controlar la població de coloms sense captures i a col·laborar amb entitats animalistes.

Manifestacions contra la mort de Sota

Aquest dissabte a la nit, unes 3.500 persones es van manifestar a Barcelona per reclamar, precisament, que s'aclarissin responsabilitats per la mort de la gossa.

 

La manifestació que havien convocat el partit animalista PACMA i altres col·lectius en defensa dels animals va transcorre amb normalitat, però en acabar hi va haver incidents a la plaça d'Espanya quan un grup de persones van llançar ampolles, llaunes i altres objectes contra els mossos d'esquadra que formaven part del dispositiu de seguretat.

Els enfrontaments van acabar amb cinc detinguts que passaran a disposició judicial.

ARXIVAT A:
Ada ColauMaltractament animal
Anar al contingut