Barcelona

Ciutadans, PPC i UPyD reivindiquen el dia de la Constitució com una data per unir tots els espanyols

Tots tres partits han celebrat actes a Barcelona en favor d'una Constitució que uneix i en contra de l'independentisme

RedaccióActualitzat

Ciutadans ha celebrat avui un acte per reivindicar el dia de la Constitució com la data que hauria d'unir tots els espanyols al marge d'identitats i ideologies. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, afirma que la Constitució s'ha de complir i que no cal reformar-la:

"La Constitució és el garant de les nostres llibertats i lleis. Jo crec que la Constitució enlloc de rebentar-la o canviar-la, el que hem de fer és complir-la"

Rivera ha lamentat que l'únic acte institucional del dia de la Constitució se celebri al Congrés, a porta tancada. Per a Rivera aquest dia s'hauria de commemorar amb actes al carrer i oberts a tothom.

Acte del Partit Popular de Catalunya

El Partit Popular de Catalunya també ha sortit en defensa del text constitucional en un acte celebrat aquest migdia. Per Alberto Fernández Díaz, la Constitució ja estava silenciada a Catalunya molt abans del 9 de novembre. També n'ha reivindicat la vigència davant dels que en demanen la reforma.

"La Constitució, ni proscrita ni prescrita a Catalunya i, com a la resta d'Espanya, és útil, està vigent i és el millor garant de la nostra llibertat, la nostra convivència i el nostre autogovern".

Rosa Díez a Barcelona

La líder d'UPyD, Rosa Díez ha escollit Catalunya per celebrar el dia de la Constitució. En un acte celebrat a Barcelona ha criticat que els independentistes són els primers a retallar drets i aposta per una reforma de la Constitució per blindar la unitat d'Espanya.

És clar que s'han de canviar molts aspectes i molts articles de la Constitució, però s'han de canviar perquè es compleixin els articles que són intocables, que són els que proclamen drets fonamentals: la llibertat i la igualtat.

En l'acte d'UPyD també hi havia representants de Ciutadans i altres entitats favorables a la unitat de l'Estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut