Una imatge d'arxiu d'Oriol Pujol (Foto: ACN)
El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol (Foto: ACN)
Badalona/Tarragona

CiU referma la decisió de facilitar la governabilitat a Badalona i Tarragona

Convergència i Unió (CiU) dóna per fermes les decisions de facilitar la governabilitat a Badalona i a Tarragona, permetent que les candidatures més votades -el PP i el PSC, respectivament- formin govern. Després que algunes veus de la federació nacionalista, com Josep Antoni Duran i Lleida, han volgut reobrir aquest debat, el portaveu del govern català, Francesc Homs, ha negat que el recurs presentat pel PP a l'Ajuntament de Barcelona comporti, com a venjança, que CiU veti la investidura de Xavier García Albiol a Badalona. A més, Oriol Pujol ha visitat aquest dimarts Tarragona per recalcar els criteris de la federació sobre els pactes postelectorals.

Actualitzat
CiU manté la decisió de facilitar la investidura de la candidatura més votada a les ciutats de Badalona i a Tarragona. El portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha negat que la federació nacionalista vulgui venjar-se del recurs del PP amb el qual ha sol·licitat un nou recompte a la ciutat de Barcelona.

"No hi ha vinculació", ha dit Homs, entre la situació a totes dues ciutats i ha recalcat que el criteri general "adequat" que seguirà CiU en les aliances municipals és el de respectar la llista més votada, la qual cosa implica deixar governar el PP a Badalona i el PSC a Tarragona.

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, havia deixat en suspens aquest dimarts al matí l'opció de facilitar la investidura de Xavier García Albiol després del recurs del PP.

En canvi, Homs no ha tancat la porta a la possibilitat que el candidat de CiU al Vendrell, Benet Jané, acabi convertint-se en alcalde gràcies al suport dels regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) i desbanqui el PSC, que va aconseguir un edil més el 22 de maig passat. Tot i això, la decisió del govern de demandar la formació xenòfoba podria fer reconsiderar aquest suport de PxC a Jané.

Oriol Pujol visita Tarragona

Per la seva banda, el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, i el responsable de política municipal del partit, Lluís Corominas, s'han desplaçat aquest dimarts al vespre a Tarragona per assistir a l'assemblea de la secció local de Convergència i deixar clars els criteris postelectorals de la federació.

La candidata de CiU a la capital del Tarragonès, Victòria Forns, ha dit que espera tancar aquesta setmana un pacte de govern amb el PP i que està "avançant" perquè la direcció nacional de CDC no s'hi oposi. L'objectiu de Pujol i Corominas és recordar a militants i dirigents a Tarragona que cal que deixin governar la candidatura més votada.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut