Barcelona

CiU no suspèn de militància els seus regidors a Ascó però els obre expedient informatiu

El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, ha confirmat que la federació nacionalista obrirà un expedient informatiu a l'alcalde i als tres regidors d'Ascó. La federació ha decidit no suspendre'ls cautelarment de militància, sinó "escoltar totes les parts" abans de prendre una decisió definitiva en les pròximes setmanes. El líder convergent ha afegit que, si no hagués estat pel que ha qualificat de falta de lideratge del president de la Generalitat, "potser l'Ajuntament d'Ascó s'ho hauria pensat dues vegades".

Actualitzat
"Creuen que estan fent el millor, però és un tema que també afecta comarques i un país", ha assegurat Artur Mas des de Lloret de Mar, en referència a la decisió dels seus regidors d'Ascó de pronunciar-se a favor d'optar a acollir el cementiri de residus nuclears. I ha afegit que "no tindrem més remei" que obrir-los l'expedient informatiu, cosa que farà dilluns que ve el comitè executiu nacional de Convergència Democràtica de Catalunya.

De moment, però, la federació nacionalista no prendrà cap més mesura en considerar que no es tracta d'una falta greu. "No és un judici sumaríssim", ha aclarit Mas, que també ha deixat clar que tothom té dret a defensar la seva posició i que la decisió del consistori és legítima, malgrat que està "a molta distància" del que CiU va decidir.

Ara, CiU seguirà el procediment habitual en aquests casos, que és nomenar un instructor dels expedients, que serà l'encarregat d'escoltar les parts implicades, els afectats, els responsables de la comarca i la direcció del partit, i lliurar un informe amb una recomanació al comitè executiu, que serà qui finalment decideixi.

També el número 2 de CDC, Felip Puig, ha reiterat als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio" que s'obrirà l'expedient informatiu, malgrat que ha dit que pot entendre els motius dels regidors d'Ascó i ha recordat que CiU no està en contra de l'energia nuclear. La formació nacionalista ja havia avisat que prendria mesures si els regidors votaven favor que el poble acollís el cementiri nuclear, una candidatura que CiU rebutja.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut