El secretari general d'ICV, Joan Herrera, i la portaveu d'ERC, Anna Simó
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, i la portaveu d'ERC, Anna Simó, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

CiU accepta que el Parlament debati la reforma però creu que primer han de comparèixer els senadors

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha obert la porta a un ple extraordinari sobre la reforma constitucional, tal i com han demanat al govern ERC i ICV-EUiA, però ha opinat que primer han de comparèixer els senadors, i fer-ho abans que es produeixi la votació de la modificació de la Constitució al Senat. "CiU entén i comparteix la petició per a què compareguin en seu parlamentària els vuit senadors nomenats pel Parlament", ha dit Pujol en un comunicat, on ha afegit que creu que el Parlament "en algun moment haurà de poder debatre i pronunciar-se sobre la reforma".

Actualitzat
Iniciativa-Esquerra Unida i Esquerra Republicana han presentat al Parlament una petició perquè els senadors designats per la cambra catalana hi compareguin i expliquin què votaran en la pròxima tramitació de la reforma constitucional al Senat. Els dos grups també han reclamat al president català, Artur Mas, la convocatòria urgent d'un ple extraordinari a principis de la setmana que ve, abans de la votació a la cambra alta. En cas contrari, ja han iniciat converses amb la resta de grups per buscar els suports necessaris per intentar forçar aquesta sessió.

El president d'ICV-EUiA, Joan Herrera, i la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, han fet l'anunci després de registrar la petició de compareixença al Parlament dels vuit senadors autonòmics perquè expliquin què votaran en la pròxima tramitació de la reforma constitucional al Senat. Les dues formacions volen que tant el ple extraordinari com la compareixença dels senadors es faci abans de dimarts que ve.
Anar al contingut