La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, en el vídeo on dona explicacions després de la polèmica
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, en el vídeo on dona explicacions després de la polèmica
Madrid

Cifuentes sobre la polèmica pel màster: "Mai passos enrere, ni per agafar empenta"

Cifuentes trenca el silenci: "Als que voleu que me'n vagi, em quedo"

Actualitzat

Després de la tempesta política per la possible falsificació del currículum de la presidenta de la Comunitat de Madrid, la mateixa Cristina Cifuentes ha trencat el seu silenci. Ha afirmat que va obtenir el màster en Dret Públic Autonòmic de forma legal i transparent el 2012. Cifuentes avala la versió que ha donat la Universitat Rey Juan Carlos: que ho havia aprovat tot, però que hi va haver un error de transcripció de les notes al sistema informàtic, on constava un "no presentada" en dues assignatures que havia aprovat amb notable.

A través del Twiter, ha penjat un vídeo en què ha deixat ben clar que no pensa dimitir. Ha advertit que no plega i continuarà treballant com a presidenta de la Comunitat de Madrid:

"Als que voleu que me'n vagi, no me'n vaig, em quedo. Em quedaré. Continuaré sent la vostra presidenta i continuaré treballant per a tots vosaltres."

En la mateixa línia, Cifuentes ha assegurat que les dificultats li serveixen per treballar encara més i que no farà "cap pas enrere":

"Les dificultats em serveixen per treballar encara més fort. I sens dubte si algú es pensa que intentant deteriorar-me, amb falsedats, mentides o mitges veritats, faré un pas enrere, estan equivocats. Mireu, cap enrere no s'han de fer mai passos, ni tan sols per agafar empenta. Així que segueixo, continuo. Tinc el mandat i suport dels madrilenys i, malgrat les dificultats, continuaré treballant encara amb més força."

Tot i això, ha admès que ha estat un dia "complicat  davant " la falsedat de tot el que s'ha vist":

"Ha estat un dia complicat, dolorós, perquè he estat víctima d'un atac d'un mitjà absolutament injust i basat en moltes mentides."

Cifuentes ha justificat el perquè no ha donat explicacions abans, quan "sempre dono la cara":

"No he pogut sortir abans, com acosumo a fer, perquè sempre dono la cara, perquè he hagut de buscar la informació necessària per demostrar amb papers la falsedat de l'acusació."

I per "demostrar la falsedat", ha mostrat en el seu vídeo a Twitter el certificat de la Universitat Rey Juan Carlos amb la qualificació pertinent i un acte del treball final del màster firmada pels membres del tribunal, en què  "per cert -ha dit-  vaig treure un notable".

Aquest papers, segons diu, acrediten que l'acusació, que ha qualificat com "un atac que va més enllà del polític", és falsa:

"He pogut demostrar amb papers que és absolutament fals (...) Desgraciadament, en política es traspassen alguns límits que són difícils. Per a mi, personalment, no ho puc negar, ha estat molt dur, he passat un dia mol díficil."

 

Dos anys després, el 2014, el "no presentada" d'aquestes assignatures al seu expedient es van convertir en "notable", gràcies a un simple canvi informàtic efectuat per una funcionària d'un altre campus de la URJC.

Eldiario.es assegura que abans d'aquest canvi Cifuentes no es va tornar a matricular de les assignatures, sinó que es va limitar a pagar les taxes corresponents a l'obtenció del títol.

Anar al contingut