Barcelona / Karma Peiró

Cherie Blair demana que els mòbils també arribin a les dones dels països més pobres

El Mobile World Congress i la Fundació Cherie Blair han presentat l'informe "Dones i mòbils: una oportunitat global en els països en desenvolupament". És la primera vegada que es fa un estudi a nivell mundial d'aquestes característiques amb l'objectiu d'entendre quin ús fan dels mòbils les dones dels països en desenvolupament i per detectar els beneficis socials i econòmics en adoptar aquesta tecnologia.

Actualitzat
Tal com avala l'informe, el telèfon mòbil és una eina que obre portes a sectors com l'educació, la salut, l'ocupació o la banca, i facilita oportunitats de negoci.

"Les dones dels països amb economies emergents també necessiten els mòbils. Si estan més ben connectades se senten més segures per trobar feina, iniciar empreses comercials, bancs d'accés, aprendre sobre els preus de mercat, i això comporta benefici social i econòmic", ha dit Cherie Blair.

Les conferències celebrades durant el Mobile World Congress (MWC) han reunit ponents de totes parts del món que insisteixen en els beneficis dels mòbils en els països d'economies emergents: ja sigui perquè els agricultors estiguin informats dels preus dels productes del camp, per aprendre un idioma essencial que faciliti noves oportunitats de treball o per comunicar-se amb una xarxa d'assistència sanitària que proporcioni consells envers una malaltia.

Segons indica l'informe, les dones en aquests països tenen un 21% menys probabilitats de tenir un telèfon mòbil que els homes. Tancar aquesta bretxa de gènere els permetria estar més ben connectades amb la família i amics, millorar la seva seguretat i obtenir un treball remunerat. "Els mòbils han demostrat ser un element clau en la societat actual, ja que són la tecnologia més ubiqua que tenim. Ara estem explorant els beneficis que poden aportar als països en desenvolupament", ha explicat Rob Conway, membre del comitè organitzador del MWC.

El reclam d'acabar amb les desigualtats de gènere és molt atractiu per als operadors de telefonia mòbil. En els països més pobres viuen 750 milions de dones d'un total de 1.250 milions d'adults i l'informe destaca que un major ús de la telefonia mòbil per part d'elles estimularia el creixement econòmic i social d'aquests països. La investigació, duta a terme per la Fundació Cherie Blair, exigeix a la indústria mòbil i als responsables polítics iniciar una sèrie d'accions que permetin que la telefonia mòbil arribi a les dones com a eina de desenvolupament social i per equilibrar les diferències de gènere que hi ha actualment lligades a aquesta tecnologia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut