Madrid

Chacón anuncia la retirada dels quatre caces F-18 desplegats a Líbia

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha anunciat la retirada dels quatre caces F-18 que participen en la missió internacional de suport al poble libi. L'anunci l'ha fet per videoconferència a les tropes espanyoles desplegades en aquest país. El motiu que ha dut a retirar els F-18 és que el Consell Nacional de Transició controla gran part del territori de Líbia. L'anunci ha arribat poc abans de l'inici de la desfilada militar a Madrid per la festa del 12 d'octubre.

RedaccióActualitzat
Aquesta mateixa setmana, tornaran a Espanya els quatre caces F-18 pertanyents a l'Ala 15 de l'exèrcit de l'aire que Espanya tenia desplegats a Líbia des de fa 7 mesos en el marc de la missió "Unified Protector".

En una videoconferència al Ministeri de Defensa amb els contingents espanyols desplegats a l'exterior amb motiu del Dia de la Hispanitat, Chacón ha assegurat que el Consell Nacional de Transició ja controla la major part del territori libi. Ha explicat que ja s'han obert alguns aeroports i que han augmentat els vols civils al país. "Això ha fet decidir, com faran altres països aliats, que retirarem els caces F-18 que tenia l'operació", ha anunciat. També deixarà de patrullar el submarí espanyol destinat a la zona.

Els caces tornaran dissabte però, tal com ha explicat la ministra, "quedaran allistats en territori nacional, preparats per si han de tornar a Líbia perquè prenguin cos els desitjos de llibertat del poble libi. Gràcies per la vostra feina".

La ministra també ha volgut felicitar i agrair la feina feta i l'esforç dedicat als contingents espanyols desplegats a Tanzània, l'Afganistan, Djibouti, Uganda, aigües de l'Índic, el Líban, Bòsnia i Hercegovina, Kosovo i Sardenya. "Avui és un dia important per les forces armades, un dia que són milers els ciutadans que s'acosten a conèixer la vostra feina. Ens recordem especialment de tots vosaltres", ha dit.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut