Barcelona

CDC avala l'"últim intent" de Mas de buscar la màxima unitat possible

Rull diu que l'enquesta d'"El Periódico" justifica encara més la proposta del president

RedaccióActualitzat

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que Convergència avala l'últim intent del president Mas per fer una candidatura impulsada per les entitats sobiranistes el 27-S per portar el país cap a la independència, però ha dit que si no tira endavant "no ens lleparem les ferides, continuarem remant" i "jugarem com a partit". "Estem preparats per a tots els escenaris", ha afegit.

Després d'admetre que Artur Mas va fer un plantejament "molt propi" quan va dir que el partit fes un pas enrere perquè el país "pugui fer un pas de gegant", Rull s'ho ha fet seu i ha manifestat que CDC es veu "molt com un instrument" i "de vegades els instruments hem de fer un pas enrere per avançar" per poder guanyar les eleccions "aquells que de veritat volem la independència". "Davant moments excepcionals, instruments excepcionals", ha afirmat.

Rull, doncs, ha assegurat que CDC està "absolutament immers en el projecte de la independència, estem molt convençuts que ens en podem sortir". Tot i això, ha advertit: "Si ens presentem a les eleccions en termes clàssics, no ens en sortirem." Ara bé, ha dit, no "volem forçar ni condicionar" les entitats.

Per Rull, l'actitud de Mas defuig plantejaments tacticistes i és de visió llarga, ja que està disposat a "cedir-ho tot" per tenir l'autoritat moral necessària. En qualsevol cas, considera que el president és un "actiu importantíssim" per al procés.

Precisament, l'enquesta publicada aquest dijous pel diari "El Periódico", segons la qual una candidatura de confluència al voltant de Podem disputaria la victòria a les opcions clarament sobiranistes, justifica encara més, per Rull, la proposta de Mas de buscar una candidatura impulsada per les entitats sobiranistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut