Barcelona

"Català alatac", el palíndrom reivindicatiu de Marius Serra, pren les xarxes socials en la Diada

Actualitzat
Moltes veus i un sol crit: "Català alatac." És el palíndrom empescat per Màrius Serra que ha fet furor a les xarxes socials. És una frase que es pot llegir tant d'esquerra a dreta com a la inversa. El resultat sonor: "Català, a l'atac!" L'escriptor i verbívor l'ha fet servir en el seu parlament en l'acte central de l'Onze de Setembre al Parc de la Ciutadella.

Serra ha acabat la seva glossa a Pompeu Fabra i a la secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans amb un dels seus habituals jocs de mans lingüístics: "Català a l'atac! Visca la llengua viva! Visca el submarinisme." El crit palindròmic ha tingut ressò a Twitter, on nombrosos usuaris l'han aplaudit i retuitejat. Tot i això, la dificultat de fer-ne una etiqueta i el fet que hi hagi moltes maneres d'escriure'l han dificultat que es coli entre els temes del moment.

#Diada, #cataloniaisnotspain i #11set1714 són les tres etiquetes que encapçalen els temes del moment a Catalunya, segons Twit.cat. El primer, #Diada, s'ha colat entre els "trending topic" d'Espanya i ha servit per vehicular la informació i opinió sobre els actes insitucionals i populars de la jornada.

Menció especial per a #11set1714, des d'on es pot seguir la recreació dels dies fatídics d'aquella data històrica. Una aposta de divulgació d'aquest portal que explica els fets de l'Onze de Setembre mitjançant el Twitter de personatges que van viure el moment amb una acurada mirada històrica.
Anar al contingut