Castanyes i acampada universitària en el 18è dia de protestes contra la sentència

RedaccióActualitzat

Resistir a peu de carrer. És el lema de moltes de les protestes que aquests dies s'han succeït contra la sentència. Aquest 31 d'octubre ha estat el divuitè dia amb el focus centrat a la Meridiana i la Gran Via de Barcelona.

El CDR de la Sagrera ha tornat a tallar la Meridiana aquesta passada nit coincidint amb la castanyada. Amb l'eslògan de "Castanyada contra Espanya", més d'un centenar de veïns han tallat la via a l'altura del carrer Fabra i Puig. S'han concentrat per dissetena nit en un ambient distès, amb foguera, castanyes i panellets.

I a la plaça Universitat, continua l'acampada dels joves que s'autoanomenen "Generació 14 d'octubre". Protesten contra la sentència del procés, la repressió i la retallada de drets i reclamen l'autodeterminació de Catalunya, un futur digne i la llibertat per als empresonats.

 

 

Les tendes de campanya ocupen la plaça i també la Gran Via. N'hi ha més d'un centenar i el trànsit s'ha de desviar per altres carrers. Moltes persones han respost a la crida dels acampats que recullen estris, menjar i diners en una caixa de solidaritat.

Aquest dijous, fins i tot es van fer concerts per amenitzar la nit de castanyada.

 

Aquest dijous, l'acampada ha coincidit amb una nova jornada de la vaga indefinida convocada a les universitats. L'aturada s'ha notat a la facultat d'Educació i a la de Filologia de la UB, on alguns piquets han bloquejat els accessos, i també a la Universitat Rovira i Virgili. A la resta, s'han fet classes amb normalitat tot i que amb menys afluència d'alumnes.

Als instituts, el seguiment ha estat superior, amb una mitjana del 55% a tot el territori.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésCDR
Anar al contingut