Motociclisme

Casey Stoner signa una brillant "pole" en la qualificació del GP de València de MotoGP

Casey Stoner ha certificat el seu excel·lent estat de forma sumant l'última "pole" de la temporada. A València, en un circuit amb poc "grip" i força ratxes de vent, l'australià ha tornat a oferir una exhibició a cavall de la seva bulliciosa Ducati i per tercer cop aquesta temporada començarà un gran premi des de la primera posició. Pedrosa, Lorenzo i Rossi seran els encarregats d'intentar evitar que sigui Stoner qui s'acabi adjudicant la victòria final. En el vuitè de litre, el campió del món, Julián Simón, no ha permès cap sorpresa i també sortirà des de la posició privilegiada. En dos i mig, Debón s'ha fert fort a casa seva i s'ha adjudicat la "pole" per davant de Simoncelli i Barberà.

Actualitzat
Ara és en va preguntar-se què hauria passat en la lluita pel Mundial de la categoria reina si Casey Stoner no s'hagués vist obligat a deixar la competició durant tres grans premis per culpa d'uns misteriosos problemes de salut. L'australià està competint a un nivell espectacular, i aquest dissabte ho ha tornat a posar de manifest arrodonint els entrenaments amb la "pole position". 

El de Ducati ha dominat la qualificació de principi a fi malgrat que Lorenzo i Pedrosa s'han acostat als seus registres, i no ha tingut rival en tot el cap de setmana. La cursa, segurament, serà una altra història tot i que Stoner ve de guanyar a Austràlia i a Malàisia.

Simón no afluixa


A Julián Simón poc l'han afectat el vent i la falta de "grip" -els dos factors que han condicionat moltíssim la qualificació al GP de València- i aquest migdia ha tornat a demostrar el seu domini en el vuitè de litre aconseguint la "pole position" de l'última cursa de la temporada. L'espanyol ha dominat la sessió amb comoditat i ha vist com la resta de rivals intentava aprofitar el seu ritme per escalar posicions en la graella. Finalment, però, Corsi, Smith i Màrquez s'han hagut de conformar amb el segon, el tercer i el quart lloc, respectivament. Olivé, Terol, Schrotter i Espargaró ocuparan la segona línia.

Debón es fa fort a casa


Álex Debón vol donar una alegria a la seva afició i s'ha proposat brindar-li la seva primera victòria de la temporada. Aprofitant que corre a casa, el de la Vall d'Uixó ha donat el millor de si mateix per fer-se amb la "pole" del quart de litre per davant de Simoncelli, Barberá i Wilairot. Aoyama, líder del campionat i principal favorit a fer-se amb el títol, sortirà des de la cinquena posició després de prendre-s'ho amb calma, ja que ho té tot a favor per guanyar el Mundial.

La nota negativa de la qualificació ha estat la caiguda de Debón just després de signar el millor temps. El castellonenc podria tenir una fissura o una fractura en una costella, tot i que no sembla que això sigui impediment perquè Debón prengui la sortida aquest diumenge.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut