Madrid

Casado (PP) diu que Puigdemont pot acabar com Companys el 1934 si declara la independència

Casado ha tornat a rebutjar el diàleg amb els que ha qualificat de "colpistes de la Catalunya del segle XXI", de la mateixa manera que es va fer el 23-F

RedaccióActualitzat

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha comparat una futura declaració d'independència amb la d'ara fa 83 anys per part de Lluís Companys. Després d'assegurar que "la història no s'ha de repetir", ha afirmat que qui la proclami pot acabar "com el que la va declarar fa 83 anys". Companys va ser afusellat ara fa 77 anys.

"Vam veure que el passat dia 6 va passar sense pena ni glòria el 83 aniversari de la declaració d'independència per part de Companys. Crec que la història no s'ha de repetir, i esperem que demà no es declari res, perquè potser el que ho declari acaba com el que ho va declarar fa 83 anys."

Després que una periodista li ha dit si podia matisar si es referia a la declaració d'independència o a l'afusellament per part de Franco, Casado ha respost:

"Jo em refereixo al que, per a ells, és suposadament una data èpica, que és la declaració d'independència, que va tenir una resposta que, jo no soc historiador ni futuròleg (...). Em prenc la llicència de fer una referència al que es va complir divendres, que ells van recordar molt, i van posar que ho volien fer coincidir amb la seva declaració i que després, potser, s'ha quedat al davant. I respecte a qui va ser afusellat o no afusellat, insisteixo,  aquest partit no té cap tipus de complexos: els que ens marquen dianes a Twitter amb sang i envien bales al senyor Albiol són ells".

Casado ha tornat a rebutjar el diàleg amb els que ha qualificat de "colpistes de la Catalunya del segle XXI", de la mateixa manera que es va fer el 23 de febrer:

"No tenim res a cedir, ni mediar ni negociar amb colpistes. De la mateixa manera que el 23-F, el rei Joan Carles i tota la societat espanyola no van negociar ni amb Armada ni amb Tejero, està molt bé que el rei d'Espanya, Felip VI, i el president del govern ja hagin dit que no hi ha res a cedir ni pactar amb Puigdemont i Junqueras, que són els colpistes de la Catalunya del segle XXI".

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha retret a Casado aquestes declaracions, que considera irresponsables perquè no contribueixen al diàleg necessari, segons Sánchez, per trobar una solució a l'actual crisi institucional entre Catalunya i Espanya. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut