Helena Jubany
El cas d'Helena Jubany continua sense estar resolt més de 20 anys després (ACN/Cedida per la família d'Helena Jubany)

Cas Helena Jubany: l'ADN trobat al cos no és de Laiglesia, però falta analitzar el de la roba

Les mostres d'ADN que van trobar al cos de la bibliotecària no són ni de l'actual imputat, Xavi Jiménez, ni del primer sospitós, Santi Laiglesia

RedaccióActualitzat

Les proves d'ADN del primer investigat per l'assassinat d'Helena Jubany no coincideixen amb les trobades al cos de la víctima, tot i que encara queda pendent la comparativa amb les mostres trobades a la roba que portava la jove en el moment del crim.

El jutge que investiga l'assassinat de la jove bibliotecària de Sabadell va reobrir el mes passat les actuacions per al sospitós inicial, Santi Laiglesia, després que les proves d'ADN realitzades a l'actual imputat, Xavi Jiménez, tampoc no coincidissin amb les mostres trobades al cos de la víctima.

Pel que fa a les mostres que es van trobar al jersei de la jove --una barreja de perfils genètics, un dels quals és masculí--, al novembre es va saber que no corresponen amb l'ADN de Jiménez.

En el moment del crim, Jiménez era un company de la víctima a la Unió Excursionista de Sabadell, mentre que Laiglesia era la parella sentimental de l'única persona acusada pel crim, Montserrat Careta, que es va suïcidar a la presó.

Laiglesia, que és advocat i criminòleg, va ser des del principi el principal sospitós de l'assassinat d'Helena Jubany, però el primer jutge que portava el cas el va exonerar per manca de proves.


Un cas del 2001

Jubany va ser trobada morta el 2 de desembre de 2001 després de ser llançada de matinada amb clars signes de violència i inconscient, però encara viva, a un celobert des del terrat d'un edifici de Sabadell. Santi Laiglesia seria inquilí de l'immoble en qüestió, al carrer Calvet d'Estrella.

La causa va quedar arxivada el 2005 sense resoldre's, i un jutjat la va reobrir el 2020 després de rebre noves proves aportades per la família.

La policia científica va trobar restes d'ADN d'almenys dues persones a la roba que duia Helena Jubany el dia que la van assassinar, i els avenços tecnològics actuals han permès avançar ara amb més profunditat en aquestes investigacions.  

Les primeres proves van indicar que l'ADN no coincidia amb el de Xavi Jiménez, però encara queda pendent fer la comparació amb l'ADN de Laiglesia.

ARXIVAT A:
JudicialHelena Jubany
Anar al contingut